Acasă Auto BMW i8: producție încheiată cu 18 mașini colorate unic

BMW i8: producție încheiată cu 18 mașini colorate unic

de Știrbu
0 comentarii

La câteva luni de la anunțul oficial, sportiva hibridă de la BMW, i8, iese din producție cu ultimele 18 exemplare vopsite de mână.

Au trecut mai bine de șase ani de când îl vedem printre noi, însă nu știu dacă există persoană care să nu întoarcă privirea după el. BMW i8 a venit pe lume ca o mașină extraterestră și pleacă în același fel.

Ultimele 18 exemplare BMW i8 au fost o provocare în sine: au fost vopsite fiecare în câte o culoare. Asta a însemnat ca tehnicienii să le vopsească manual, iar unele dintre nuanțe au fost create special pentru model. Ultimul exemplar produs a fost un i8 Roadster îmbrăcat în Portimao Blue. În total, circa 20.500 de unități i8 au ieșit pe porțile fabricii BMW din Leipzig.

„Modul în care a ieșit BMW i8 din producție este un motiv de mândrie pentru noi toți”, a declarat Hans-Peter Kemser, directorul fabricii.

În cazul în care ați uitat ce ascunde BMW i8 sub caroseria cu design stratificat, iată un scurt memento: un motor termic în trei cilindri, cu 231 de cai-putere, ajutat de un motor electric cu 143 de cai-putere. Sprintul 0-100 km/h al lui BMW i8 este de 4,4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. În mod pur electric, BMW i8 poate parcurge până la 55 de kilometri.

Citește și

Lasă un comentariu