Acasă Auto București și Chișinău, legate printr-un coridor de încărcare pentru mașini electrice

București și Chișinău, legate printr-un coridor de încărcare pentru mașini electrice

de Știrbu
0 comentarii

Kaufland extinde rețeaua de stații de încărcare dedicate mașinilor electrice cu încă cinci stații, formând astfel un coridor electric București-Chișinău.

Drumul cu mașinile electrice încă nu este unul privit cu la fel de mare încredere ca unul cu mașinile cu motoare convenționale, mai ales dacă ești genul care preferă să nu planifice orice pas din itinerariul său. Însă asta se schimbă, ușor-ușor, atât prin apariția electricelor cu autonomii mari cât mai ales prin extinderea infrastructurii electrice.

Kaufland România, spre exemplu, vrea să unească România cu Moldova (mai exact, Bucureștiul cu Chișinăul) printr-un „coridor” de stații de încărcare pentru mașini electrice. Investiția este de 150.000 de euro și presupune instalarea a cinci stații de încărcare pe ruta București-Buzău-Focșani-Bacău-Iași-Chișinău. Stațiile de încărcare nou instalate vor avea atât încărcare rapidă, la 50 kW (CCS și ChaDeMo) cât și încărcare AC, la 22 kW (mufă Type 2).

Acestea vor fi instalate în parcările hypermarketurilor Kaufland după cum urmează: în București, pe Bulevardul Theodor Pallady 51, în Buzău, pe strada Frăsinet 15, în Focșani, pe Bulevardul Brăilei 102, în Bacău, pe strada Narciselor 17 și în Chișinău, la o adresă care nu a fost specificată.

„De la inaugurarea primei rețele publice de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, acum patru ani, pusă la dispoziție de Kaufland în mod gratuit, am construit an de an rețeaua, ajungând cu această extindere, la o acoperire de 23 de orașe. […] La început, visul nostru era să avem rute care traversează România. Am obținut acest lucru, iar acum, patru ani mai tarziu, ne extindem rețeaua la nivel internațional, în premieră, dezvoltând un cordon de transport ecologic între București și Chișinău. Suntem cu totul dedicați dezvoltării sustenabile și în tot ceea ce facem sprijinim comunitatea să se bucure de un viitor mai aproape”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Încărcarea gratuită la aceste stații este condiționată de achiziții lunare de minim 500 de lei pe lună, conform noului regulament emis de Kaufland recent.

Citește și

Lasă un comentariu