Acasă Auto Bugatti Chiron se împiedică de un Porsche 918 Spyder într-o cursă de drag

Bugatti Chiron se împiedică de un Porsche 918 Spyder într-o cursă de drag

de Știrbu
0 comentarii

Cursa asta e un fel de Bruzli versus Vandam — nu există pierzători în adevăratul sens al cuvântului. Dar Bugatti Chiron îl bate pe Porsche 918; ca să știți.

Sunt rare momentele când dai peste un Bugatti Chiron care nu doar stă într-un garaj cu condiții optime de temperatură și umiditate, ci chiar se mișcă. Cu atât mai puține sunt acelea în care își pune toți caii la treabă, cum ar fi contextul unei curse de drag.

În cadrul unui eveniment desfășurat undeva în Elveția — ocazie cu care elvețienii și-au lăsat Porsche-urile 911 acasă și au luat „mașina aia mai bună”, că altfel nu-mi explic densitatea de supercaruri —, un Porsche 918 Spyder a avut nenorocul să dea peste un Bugatti Chiron la linia de start.

Porsche 918 Spyder, în cazul în care ai uitat cifrele, are 899 de cai-putere și 1.347 de Newtoni-metru, resurse obținute prin hibridizarea unui V8 de 4,6 litri cu două motoare electrice. Sprintul 0-100 km/h este bifat în circa 2,5 secunde, iar accelerația se oprește la 345 km/h. Aceste cifre sunt impresionante până când pui lângă 918 Spyder un Bugatti Chiron, al cărui W16 de 8 litri vine 1.500 de cai-putere și 1.600 de Newtoni-metru. Sigur, Chiron nu este chiar cea mai ușurică hypersportivă de pe planetă, așa că un drag race pe 400 de metri nu știu dacă ar avea un câștigător ferm.

Nu știu ce lungime are cursa din clipul de mai jos, însă este foarte satisfăcător 1) rapiditatea cu care țâșnește 918 Spyder și, pe de altă parte, 2) modul în care capătă viteză Chiron, ca un urs fugind după turiștii care au vrut să-și facă selfie cu el. Așa ceva rar mai vezi.

Citește și

Lasă un comentariu