Acasă Auto Izera, primul brand auto polonez, promite mașini electrice cu autonomie de până la 400 km

Izera, primul brand auto polonez, promite mașini electrice cu autonomie de până la 400 km

de Știrbu
0 comentarii

Polonezii anunță că vor intra pe piața electrică cu Izera, care este și primul brand auto din această țară. Primele modele vor fi un hatchback și un SUV.

În ciuda faptului că sectorul auto este de mare însemnătate economică în Polonia — fiind, ca mărime, a doua industrie (7% din BIP) —, țara est-europeană încă nu are un brand auto propriu. Asta urmează să se schimbe, însă: Faceți cunoștință cu Izera!

ElectroMobility Poland (EMP), numele din spatele mărcii poloneze nou-înființate, este un proiect dezvoltat în urma unui parteneriat dintre patru mari jucători locali din zona energetică. Primele produse prezentate în cadrul acestui proiect sunt un hatchback și un SUV, ambele din segmentul compact, din ce ne putem da seama din imagini.

Nici partea de informații tehnice despre aceste două modele electrice nu este foarte generoasă, întrucât încă nu se știe cine va furniza platforma; în fază incipientă, EMP va prelua platforma de la alți producători, zvonurile indicând către MEB-ul Grupului Volkswagen. Însă oficialii Izera au menționat, totuși, câteva pepite informaționale: baterii de 40 kWh și 60 kWh (cu încărcare 0-80% în circa 30 de minute), autonomie electrică de până la 400 de kilometri, sprint 0-100 km/h în 8 secunde.

Modelele Izera — care încă nu au primit nume — vor fi asamblate într-o uzină din regiunea poloneză Silezia, unde vor lucra circa 3.500 de muncitori.

Până la apariția unor noi informații, să admirăm împreună designul semnat de Torino Design și conceptul (per total) al lui Tomasz Jelec, care a venit cu câteva soluții ingenioase privind amenajarea spațiului interior.

Citește și

Lasă un comentariu