Acasă Auto Audi Q5 facelift primește motorizare diesel micro-hibrid cu 204 CP

Audi Q5 facelift primește motorizare diesel micro-hibrid cu 204 CP

de Știrbu
0 comentarii

Audi a prezentat noul Q5, care tocmai a primit un facelift. Printre noutăți se numără sistemul de infotainment și motorizarea diesel mild-hybrid la 12V.

Audi Q5 facelift s-a prezentat în fața camerelor foto, proaspăt restilizat și purtând câteva noutăți tehnice și tehnologice.

La capitolul estetic, noul Audi Q5 se mândrește cu o grilă Singleframe mărită și cu prize de admisie mai generoase, cu formă trapezoidală. Cu această ocazie și luminile de zi cu LED au fost redesenate, în timp ce blocurile optice pot fi comandate cu tehnologie OLED; acestea din urmă vor avea o serie de semnături luminoase distincte, care se vor schimba în funcție de acțiunea întreprinsă sau de modul de rulare selectat. Mai mult, stopurile dispun de o funcție de proximitate: se aprind în cazul în care un alt vehicul se apropie la mai puțin de doi metri.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Q5 a crescut doar în lungime (4.682 mm) cu nici doi centimetri, în timp ce lățimea (1.893 mm), înălțimea (1.659 mm) și ampatamentul (2.819 mm) au rămas la fel. La exterior, Q5 poate fi comandat cu pachetele Advance Line sau S Line și dispune acum de două noi culori (District Green șin Ultra Blue), pentru un total de 12.

Interiorul este oferit în trei linii diferite de echipare: Base, Design Selection și S Line. Intrumentarul de bord Virtual Cockpit Plus cu diagonala de 12,3 inch poate fi bifat de pe lista de opționale, în timp ce ecranul central de 10,1 inch face parte din pachetul standard de dotări. Sistemul de infotainment a primit un upgrade important, sub forma lui Modular Infotainment Platform 3 (MIB 3), despre care Audi spune că este de până la zece ori mai puternic (ca putere de calcul) decât generația anterioară. O altă noutate la interior este bancheta spate cu funcții de culisare și rabatare, pentru extra confort. Portbagajul are tot 550 de litri (sau, maxim, 1.550 de litri).

Audi Q5 facelift debutează cu motorizarea 40 TDI quattro, un diesel de 2 litri cu 204 CP, 400 Nm și sistem micro-hibrid la 12 V. Producătorul spune că tehnologia hibridă scade consumul mediu cu până la 0,3 l/100 km comparativ cu versiunea de dinainte — care indica un consum mediu mixt de 5,7 l/100 km. Transmisia automată cu șapte trepte și sistemul de tracțiune integrală quattro sunt incluse în pachet. Dieselul hibridizat se încadrează în normele de poluare Euro 6d și este echipat cu sistem dublu de tratare a gazelor de eșapament. Ca performanțe, 40 TDI quattro sprintează 0-100 km/h în 7,6 secunde și până la o viteză maximă de 222 km/h.

Gama de motorizări pentru Q5 facelift va fi ulterior completată cu două versiuni ale dieselului menționat mai sus, alături de două propulsoare pe benzină tot de 2 litri, dar și de un diesel V6 de 3 litri. Versiunile hibrid plug-in se vor regăsi și ele pe lista de oferte.

Citește și

Lasă un comentariu