Acasă Auto Rabla 2021: subvenție mai mare pentru mașinile produse în România

Rabla 2021: subvenție mai mare pentru mașinile produse în România

de Știrbu
0 comentarii

Bugetele pentru Rabla 2021 ar urma să fie mărite considerabil, iar cei care își cumpără mașini fabricate în România să primească o subvenție suplimentară.

Un proiect de lege depus în Parlament propune modificări majore pentru următoarea ediție a programului Rabla, atât pentru Rabla Clasic cât și pentru Rabla Plus.

În primul rând, se sugerează dublarea bugetului pentru Rabla Clasic, de la 455 de milioane la 910 milioane de lei. Mai mult, se propune acordarea unui bonus de 1.000 de lei la achiziția unui model fabricat în România. În prezent, gama de oferte locale este constituită din modele Dacia (Logan, Sandero, Duster, Logan MCV) și Ford (Puma și Ecosport).

Cât despre Rabla Plus, proiectul propune suplimentarea bugetului cu peste 30%, de la 140 la 200 de milioane de lei, cu mențiunea ca instituțiile publice să fie prioritizate în achiziția de mașini electrice și/sau hibride, scrie Profit.ro.

Scopul acestor modificări este acela de a ajuta industria auto locală, însă în momentul de față pare o soluție contraintuitivă: cererile pentru Rabla Clasic sunt considerabil mai puține anul acesta, în contextul pandemiei COVID-19. Din cele 60.000 de tichete disponibile, doar 20.000 au fost accesate. La Rabla Plus situația nu este mai încurajatoare.

Citește și

Lasă un comentariu