Acasă Auto Alpina B8 Gran Coupe: 620 CP și viteză maximă de 323 km/h

Alpina B8 Gran Coupe: 620 CP și viteză maximă de 323 km/h

de Știrbu
0 comentarii

Alpina își extinde gama de modele cu versiunea proprie a lui BMW Seria 8 Gran Coupe, pe care o îmbunătățește pe toate planurile.

Suntem obișnuiți — de câteva decenii deja — ca atunci când auzim Alpina să ne așteptăm la un BMW cu ceva extra. Iar noul B8 Gran Coupe nu face excepție, desigur.

V8-ul de 4,4 litri de sub capota lui B8 Gran Coupe a fost urcat la 620 de cai-putere și 800 de Newtoni-metru, cifre pe care le-am întâlnit de altfel la XB7. Spre deosebire de SUV, sedanul este mai rapid, atât ca accelerație cât și la viteză maximă: 0-96 km/h se întâmplă în 3,3 secunde, iar sprintul se termină când atinge 323 km/h. B8 Gran Coupe se poziționează, ca performanțe, între M850i GC și M8 GC.

Pe dedesubt, B8 Gran Coupe primește arcuri Eibach, amortizoare mai rigide — pe față suporturile de șoc sunt hidraulice, pentru un plus de confort. Pe lista de modificări sunt menționate și barele stabilizatoare, dar și brațele double-wishbone de pe puntea față. Sistemul de direcție integrală a fost și el îmbunătățit, pentru mai mult feedback.

Din punct de vedere estetic, B8 Gran Coupe primește tratamentul Alpina, cel mai evident element fiind jantele cu design specific.

Citește și

Lasă un comentariu