Acasă Auto BMW ne pregătește pentru un hot hatch cu punte față motrică: 128ti

BMW ne pregătește pentru un hot hatch cu punte față motrică: 128ti

de Știrbu
0 comentarii

Familia de compacte de la BMW se va mări în curând cu un nou membru: 128ti. Este tot un BMW, doar că e hot hatch cu punte față motrică.

Fanii BMW care se împotrivesc schimbării o să pună știrea asta în noianul de vești proaste pe care ni le-a adus anul 2020. Restul o să fie bucuroși să afle că producătorul german pregătește un hot hatch cu punte față motrică: 128ti.

Primele imagini — cu prototipul în stadiul final de testare — au fost deja publicate, le găsești în galeria foto de mai jos. Însă nu asta este important, pentru că 128ti (turismo internationale, dacă te întreabă cineva ce înseamnă) arată ca un Seria 1 bine echipat. Important e ce ascunde pe dedesubt.

Sub capota lui 128ti stă un patru-în-linie de 2 litri, cu 265 de cai-putere, ancorat de puntea față printr-o transmisie automată Steptronic Sport cu opt trepte. Un diferențial Torsen cu alunecare limitată ajută cu distribuția resurselor de cuplu între roți, iar suspensia M Sport stă mai jos cu 10 milimetri decât în cazul lui Seria 1 standard; este, firește setată pentru a-l face cât mai agil pe 128ti. Frânele M Sport și roțile încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S fac parte din pachetul de dotări standard. Accelerația 0-100 km/h se desfășoară în 6,1 secunde.

Nu se știe încă prețul pentru BMW 128ti, însă va fi poziționat, firește, sub M135 xDrive, față de care are cu 80 de kilograme și vreo 40 de cai-putere mai puțin. Debutul comercial al lui 128ti va avea loc în Noiembrie 2020.

Citește și

Lasă un comentariu