Acasă Auto Dacia Bigster aduce o nouă identitate de brand și un SUV de segment C

Dacia Bigster aduce o nouă identitate de brand și un SUV de segment C

de Știrbu
0 comentarii

Dacia a prezentat un concept de SUV de segment C, Bigster, care se va pozițina deasupra lui Duster. Odată cu el cunoaștem noua siglă Dacia.

Renault a prezentat astăzi planul de redresare al Grupului, în care este inclusă, firește, și Dacia. Brandul românesc se va înfrăți tehnologic cu Lada, ambele profitând de platforma CMF-B pe care deja stau noile Logan și Sandero și pe care vor fi construite și viitoarele modele.

„Dacia va rămâne Dacia, oferind întotdeauna clienților smart o propunere de încredere, autentică, cea mai bună ca raport calitate-preț. Prin crearea modelului de business Dacia-Lada vom exploata la maximum platforma modulară CMF-B, vom spori eficiența și vom crește și mai mult competitivitatea, calitatea și farmecul produselor noastre. Vom avea tot ce ne trebuie pentru a duce mărcile la un nivel mai ridicat, conceptul Bigster fiind antemergătorul”, a declarat Denis Le Vot, CEO Dacia și Lada.

Să vorbim, deci, și de spectaculosul elefant din cameră, Bigster. Un SUV de segment C, mai mare cu vreo 30 de centimetri decât Duster (are 4,6 metri lungime), al cărui design îl face eligibil pentru o apariție în Cyberpunk sau în Blade Runner.

În drumul său către producția de serie se va transforma într-un SUV accesibil, așa că unele elemente de design nu se vor regăsi în final pe mașină. Însă liniile principale vor rămâne, cel mai probabil, acolo, așa că dacă îți place cum arată acum Bigster, probabil că îți va plăcea și în forma sa finală.

„Fără înfloriri inutile, fără crom sau imitație de aluminiu, conceptul Bigster este un vehicul veritabil făcut după principii sincere, cum ar fi decizia de a folosi plastice reciclate pentru panourile de protecție”, transmite comunicatul.

Este devreme să vorbim despre motorizări, însă folosirea platformei CMF-B va aduce sub capotele modelelor viitoare Dacia și motorizări hibrid. Așa cum probabil că și Bigster va avea.

Până atunci, spune-mi cum ți se pare noua siglă și noul limbaj de design Dacia — în speță designul lui Bigster — și ce părere ai de mottoul „Totul. Simplu”. Așa se va prezenta brandul Dacia de acum încolo.

Mica familie baltică Dacia-Lada va avea șapte noi membri până în 2025, trei dintre aceste modele purtând sigla Dacia.

Citește și

Lasă un comentariu