Acasă Auto Huawei își prezintă prima mașină: SUV-ul hibrid Seres SF5

Huawei își prezintă prima mașină: SUV-ul hibrid Seres SF5

de Știrbu
0 comentarii

Huawei a prezentat la Shanghai Seres SF5, un SUV compact hibrid cu 551 CP și 180 de kilometri autonomie.

În curând, magazinele Huawei din China vor avea în vitrină, pe lângă telefoane, tablete, televizoare și accesorii, și o mașină. Producătorul chinez de electronice a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai SUV-ul compact SF5 dezvoltat în parteneriat cu Seres, cunoscut anterior ca SF Motors.

SF5 a apărut pe radare în 2019, pe atunci un concept de SUV electric cu range extender. Huawei spune că a contribuit (și) la dezvoltarea ansamblului propulsor al lui SF5, care are un motor de 1,5 litri (pe post de generator) și unul sau două motoare electrice. Versiunea cu două motoare însumează 551 CP și 820 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde. Prin suita de sisteme electronice de asistență, SF5 oferă autonomie de nivel 2, spune Huawei.

În mod pur electric, SF5 poate parcurge până la 180 de kilometri (calculați în standardul NEDC, încă folosit în China), iar cu bateriile și plinul de rezervor făcut, autonomia poate crește până la 1.000 de kilometri (NEDC). Huawei a ținut să precizeze că SF5 funcționează și ca generator electric fie pentru alte mașini electrice, fie pentru aplicații electrice precum „plite prin inducție, sisteme audio sau alte echipamente, utilizatorii putând să facă un grătar atunci când opresc”. Nu inventez nimic, parol!

Altfel, habitaclul este zona unde influența Huawei se simte cel mai puternic: sistemul de infotainment a fost optimizat astfel încât să funcționeze ca o extensie a telefonului mobil, „permițând acces la navigație, muzică și altele, oricând, oriunde”. OK. Sistemul audio cu 11 incinte și cu „o calitate a sunetului demnă de operă” este o altă zonă unde Huawei a contribuit. La capitolul confort, producătorul menționează scaunele din față, care sunt operate electric și dispun de încălzire, ventilație și chiar sistem de masaj.

Seres SF5 va fi disponibil în reprezentanțele Huawei din China, cu prețuri de la 216.800 yuani (27.700 €) pentru versiunea 2WD și de la 246.800 yuani (31.600 €) pentru cea cu două motoare electrice.

Citește și

Lasă un comentariu