Acasă Auto Škoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Škoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

de Știrbu
0 comentarii

Prima ediție Best Electric Car in Romania și-a desemnat câștigătorul: Škoda Enyaq iV. Premiul de popularitate a mers la Kia e-Niro.

Așa cum vă spuneam săptămâna trecută, anul acesta a debutat competiția Best Electric Car in Romania, al cărei scop este, evident, de a identifica, an de an, cea mai bună electrică pentru piața din România.

Juriul a fost constituit anul acesta din 14 jurnaliști din presa auto românească, printre care s-a aflat și Radu Gurămultă, redactor-șef al revistei EcoWheels. Membrii juriului au evaluat fiecare dintre cele șapte finaliste — BMW iX3, Citroën e-C4, Honda e, Kia e-Niro, Mercedes-Benz EQA, Škoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3 — în funcție de autonomie, modalități de încărcare, prețuri și dotări, design, confort, ținută de drum, ergonomie, sisteme de asistență, spațiu interior, calitate a materialelor și finisajelor, garanție generală și baterie.

În urma votului juriului, Škoda Enyaq iV a strâns cel mai mare punctaj (86 de puncte), urmat de BMW iX3 (84 de puncte) și Kia e-Niro (76 de puncte). Clasamentul a fost completat, în ordinea punctajului, de Volkswagen ID.3 (73 de puncte), Honda e (56 de puncte), Mercedes-Benz EQA (54 de puncte) și Citroën e-C4 (19 puncte).

Dacă Enyaq iV a impresionat cel mai mult juriul de specialitate prin calitățile sale, Kia e-Niro a cucerit inimile publicului, primind premiul de popularitate în urma voturilor din partea cititorilor (27,12% din voturi au mers la SUV-ul coreean). Topul aici a fost completat de Volkswagen ID.3 (24,77%) și de Škoda Enyaq iV (17,04%).

Citește și

Lasă un comentariu