Acasă Auto Întreținerea mașinilor electrice și hibride, cu 50% mai mică decât în cazul celor cu motorizare convențională

Întreținerea mașinilor electrice și hibride, cu 50% mai mică decât în cazul celor cu motorizare convențională

de Știrbu
0 comentarii

Un studiu recent a relevat că în cazul electricelor și hibridelor (plug-in), costurile de întreținere sunt în jumătate.

Consumer Reports a publicat un studiu privind costurile de întreținere și reparații ale mașinilor electrice, iar rezultatele sunt interesante.

Compilând informații din studii de fiabilitate efectuate în 2019 și 2020 pe mii de mașini electrice și hibride, analiștii au ajuns la concluzia că proprietarii de BEV și PHEV plătesc în medie cu 50% mai puțin decât cei care au mașini cu motoare termice. Media a fost calculată luând în calcul un ciclu de viață de 200.000 de mile (320.000 de kilometri) al vehiculelor. O altă concluzie a fost cea că emisiile de gaze cu efect de seră sunt cu 60% mai mici în cazul mașinilor electrice, scrie Green Car Congress.

Raportat la costul per kilometru, electricele și hibridele plug-in cer 0,03 $/milă, în timp ce mașinile cu motor termic cheltuie 0,06 $/milă. Aici nu s-au luat în calcul decât costurile pentru revizii și reparații, nu și costurile pentru combustibil.

„Electricele nu au nevoie de la fel de multă întreținere ca mașinile cu combustie, și chiar dacă reparațiile acestora nu sunt neapărat mai ieftine, sunt mai rare. Pe lângă faptul că sunt mai ieftine de întreținut, multe EV-uri au accelerații mai bune comparativ cu mașinile cu motor termic și nici nu pompează poluare în aer”, a declarat Gabe Shenhar, director la Centrul de Testare Auto Consumer Reports.

Ca să trecem mai ușor peste informația deloc relevantă (într-un studiu de fiabilitate) privind accelerația mașinilor electrice, zic să ne concentrăm pe aspectul discutabil al studiului: mașinile hibride plug-in — care au și motor termic — sunt puse alături de cele electrice atunci când vorbim de beneficiile de fiabilitate. Asta în condițiile în care o mare parte din economii este obținută, în cazul electricelor, mulțumită unui ansamblu propulsor nepretențios, care nu are nevoie de schimb de ulei, spre exemplu.

Citește și

Lasă un comentariu