Acasă Auto Kia Rio facelift primește motoare noi și o cutie manuală inteligentă

Kia Rio facelift primește motoare noi și o cutie manuală inteligentă

de Știrbu
0 comentarii

Subcompacta sud-coreeană Kia Rio se bucură de un tratament de revitalizare, în cadrul căruia primește câteva modificări stilistice și tehnologii noi.

Kia a prezentat noul Rio, care a primit în urma operației de facelift o serie de îmbunătățiri considerabile. Pe partea estetică, modificările sunt subtile: bara față s-a apropiat un pic mai mult de sol, farurile au cătăpat tehnologie LED, la fel și proiectoarele de ceață. Jantele — de 16 inch — au un nou design, iar gama de culori s-a îmbogățit cu două oferte: Perennial Grey și Sporty Blue.

Și la interior propunerile de personalizare s-au diversificat puțin; spre exemplu, poți să-ți configurezi Rio cu inserții de imitație de fibră de carbon. Mai relevant decât asta e faptul că scaunele din față au amândouă reglaj pe înâlțime acum. Dar câștigul cel mai important al lui Rio facelift este ecranul central de 8 inch, interfață a sistemului de infotainment UVO Connect, care acum se laudă cu conectivitate wireless cu Apple CarPlay și Android Auto.

Modificări majore au avut loc sub capotă, unde motoarele au primit noi generații; cea actuală se numește Smartstream și este deocamdată reprezentată de un T-GDi de un litru cu 100 de cai-putere (acum cuplat unei transmisii manuale cu șase trepte sau unei automate 7DCT). A doua ofertă este o unitate pe benzină de 1,2 litri, aspirat, cu 84 de cai-putere.

Totodată, Rio primește și o versiune microhibrid (EcoDynamics+) la 48 de volți pentru motorul T-GDi. Versiunea mild-hybrid este disponibilă cu 100 și 120 de cai-putere. Resursele sunt aici manageriate de o transmisie 7DCT sau de o cutie de viteze manuală cu șase trepte (botezată iMT, adică intelligent Manual Transmission) al cărei ambreiaj este asistat electronic.

La capitolul tehnologie de siguranță, Rio vine cu o noutate în segment, Leading Vehicle Departure Alert, care te atenționează atunci când mașina din față s-a pus în mișcare. În felul acesta vei evita claxoanele celor din spate pentru atunci când te scufunzi în telefonul mobil la semafor.

Suita de tehnologii clasice de prevenție și asistență este și ea prezentă pe Rio facelift: FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), LKA (Lane Keeping Assist), DAW (Driver Attention Warning), BCW (Blind Collision Assist), BCA (Blind-spot Collision-Avoidance Assist), ISLW (Intelligent Speed Limit Warning), SCC (Smart Cruise Control), LFA (Lane Following Assist) sunt acronimele cu care subcompacta sud-coreeană se poate lăuda.

Citește și

Lasă un comentariu