Acasă Auto Noul Kia Sorento îți afișează imagini din unghiul mort în spatele volanului

Noul Kia Sorento îți afișează imagini din unghiul mort în spatele volanului

de Știrbu
0 comentarii

Kia vrea să se asigure că schimbarea benzii se va desfășura întotdeauna fără surprize neplăcute, așa că Sorento își dublează oglinda în instrumentarul de bord.

Asistentul de unghi mort nu mai este de mult timp o noutate, și dacă îl folosești probabil că te-a scutit de o situație neplăcută cel puțin o dată până acum. În modul său basic, este reprezentat de un punct (sau un triunghi) prezent pe oglinzile retrovizoare.

Dacă semnul este luminos atunci când arunci o privire în oglindă — ceea ce ar trebui să faci de fiecare dată când schimbi banda — asta înseamnă că acolo, în unghiul mort, se află un obiect care ar putea să facă „poc!” cu tine dacă îți continui trasa. În anumite aplicații, mai avansate, asistentul de unghi mort te avertizează și sonor dacă manevra ta se dovedește a avea riscuri.

Kia dezvoltă și mai mult ideea: sistemul Blind-Spot View Monitor, care echipează în premieră noul Kia Sorento, se folosește de camere montate în oglinzile retrovizoare și de instrumentarul de bord digital pentru a te avertiza dacă e cazul.

„[Sistemul] afișează un feed video de rezoluție mare în cadranul din stânga sau din dreapta al instrumentarului de bord TFT-LCD dacă șoferul semnalizează o schimbare a benzii și există un vehicul ascuns în unghiul mort”.

Așadar, la o schimbare de bandă către stânga, turometrul va deveni o oglindă retrovizoare temporară dacă există un avertisment din partea asistentului de unghi mort. Aceeași manevră efectuată către dreapta va schimba afișajul vitezometrului.

Altfel, în cazul în care nu știai deja, noul Kia Sorento se laudă cu un instrumentar de bord de 12,3 inch, cu rezoluție 1920×720.

Citește și

Lasă un comentariu