Acasă Auto Continental GT Speed: cel mai dinamic Bentley de serie are 659 CP

Continental GT Speed: cel mai dinamic Bentley de serie are 659 CP

de Știrbu
0 comentarii

Noul Bentley Continental GT Speed este animat de un W12 de 6 litri, cu 659 de cai-putere și 900 de Newtoni-metru.

Bentley a prezentat astăzi noul Continental GT Speed, versiunea cea mai puternică, mai rapidă și mai dinamică a lui Conti GT. Producătorul britanic spune că noul GT Speed este cel mai dinamic Bentley de serie de până acum.

Sub capotă, GT Speed primește unitatea W12 biturbo, de 6 litri, care acum dezvoltă 659 CP — cu 24 CP mai mult decât în versiunea standard — și un cuplu motor de 900 Nm. Transmisia cu opt rapoarte, care trimite resursele către toate patru roțile, a fost recalibrată. Astfel, noul GT Speed atinge 100 km/h cu start de pe loc în doar 3,6 secunde. Viteza maximă: 335 km/h.

Suspensia și direcția au fost și ele revizuite, iar noul sistem de frânare — cu discuri din compozit carbon-ceramic — taie 33 de kilograme din masa totală a mașinii, spune Bentley. În plus, pentru extra stabilitate, puntea spate este directoare. Pe lista de modificări de ordin tehnic își face loc și noul diferențial electronic de pe puntea spate.

Din punct de vedere estetic, Bentley Continental GT Speed adaugă tușe agresive designului elegant, vizibile atât la exterior — jantele de 22 de inch cu finisaj negru, grilă frontală neagră — cât și la interior, unde primești Alcantara și piele în culori contrastante.

Citește și

Lasă un comentariu