Acasă Mașini electrice Noul Fiat 500e, electrica de oraș prêt-à-porter, debutează îmbrăcat de case de design celebre

Noul Fiat 500e, electrica de oraș prêt-à-porter, debutează îmbrăcat de case de design celebre

de Știrbu
0 comentarii

Fiat 500e este o demonstrație că stilul nu moare, ci doar se metamorfozează. Noua citadină electrică se prezintă în fața noastră ca un accesoriu artistic.

Într-un stil caracteristic, Fiat 500e își face intrarea pe piața electricelor de oraș printr-un set de imagini care ne produc stări contradictorii: pe de o parte, îl admirăm pentru curaj. Pe de altă parte, ne pare rău că nu o să-l vedem pe străzi așa cum este prezentat precum în galeria fix de mai jos, îmbrăcat corespunzător de Kartell. Și nu în ultimul rând: ce a încercat să transmită BVLGARI prin reprezentarea sa stilistică? Mă rog, nu suntem noi cei care să înțeleagă arta, așa că revenim la ce putem înțelege, anume cifrele pe care le prezintă noul Fiat 500e.

Fiat 500e este se alimentează de la o baterie cu capacitate de 42 kWh și promite o autonomie electrică de până la 320 de kilometri, mai mult decât suficient pentru plimbări urbane zilnice. Acumulatorii animă un motor electric de 88 kW (cam 120 de cai-putere), spune Fiat.

Sprintul 0-100 km/h se întâmplă în 9 secunde, însă de la 0 la 50 km/h are nevoie de doar 3,1 secunde. Accelerația se oprește în dreptul vitezei de 150 km/h. Cât despre timpi de încărcare, noul Fiat electric se încarcă de la 10% la 80% în 35 de minute și suportă un flux de până la 85 kW.  Înainte să trecem la dotări și echipări, iată-l mai jos, accesorizat de Giorgio Armani!

Fiat 500e debutează, exact ca Honda e, în cea mai generoasă versiune de echipare. De fapt, este chiar mai mult de atât: versiunea de debut este exclusivistă, limitată la doar 500 de unități. Se numește, sugestiv, Launch Edition.

Pe lista de dotări incluse în Launch Edition se găsesc jantele de 17 inch, farurile LED, tapițeria din piele, pilotul automat adaptiv (Adaptive Cruise Control), asistentul de menținere pe bandă (Lane Keep Assist), cel de monitorizare a unghiului mort (Blind-Spot Monitoring) și, desigur, cel de frânare automată (Automatic Braking). Adică ceea ce ar fi trebuit să folosească și cei de la BVLGARI când au propus acest teribil de îndrăzneț joc cromatic, de care credem că ne-am îndrăgostit, cumva.

Prețurile pentru Launch Edition pleacă de la 37.500 de euro. Fiat 500e devine, astfel, o alternativă bună la Honda e, pentru cei care încă nu știu cum să se asorteze la miniona electrică japoneză. Mai jos găsești imaginile cu Launch Edition, adică așa cum va fi disponibil Fiat 500e la start.

Citește și

Lasă un comentariu