Acasă Auto Peugeot își prezintă cea mai puternică mașină: 508 PSE cu 360 CP

Peugeot își prezintă cea mai puternică mașină: 508 PSE cu 360 CP

de Știrbu
0 comentarii

Peugeot împlinește 210 ani, ocazie cu care își lansează divizie de performanță: Peugeot Sport Engineered. Primul model este 508 PSE.

Nu a trecut mult timp de când Peugeot a anunțat că va lansa o divizie de performanță, și iată!, cu ocazia împlinirii a 210 ani de existență, producătorul francez aduce în fața noastră, în mod oficial, Peugeot Sport Engineered.

Este divizia de performanță a francezilor, care se va ocupa numai de minunății precum cea de mai jos, și care va pune osul la treabă și în dezvoltarea modelelor de curse Peugeot, dar și cele de stradă necesare pentru înscrierea alergătoarelor de curse. Spre exemplu, în 2022 Peugeot va înscrie la Le Mans un LMP1 cu 580 de cai-putere, ceea ce înseamnă că minim 25 de exemplare de stradă, purtând același ansamblu propulsor, vor fi vândute mie și ție.

Dar până la Leul cu 580 de cai-putere putem să ne uităm mai atent la 508 Fastback PSE și 508 SW PSE, al căror detalii stilistice fac trimitere către 504 Coupe și care se mândresc, în acest moment, ca fiind cele mai puternice Peugeoturi de stradă produse vreodată.

Cei 360 de cai-putere și cuplul de 520 de Newtoni-metru sunt obținuți din exploatarea unui sistem hibrid plug-in format dintr-un motor pe combustie și două motoare electrice. Sprintul 0-100 km/h este bifat în 5,2 secunde, intervalul 80-120 km/h în 3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Motoarele electrice sunt dispuse câte unul pe fiecare punte (modelul este 4WD) și resursele sunt trimise la roți printr-o transmisie automată cu opt trepte.

Pe platforma lui 508 s-a lucrat extensiv: amortizoarele adaptive au fost optimizate, poziția la volan a fost coborâtă, ecartamentele față și spate au fost mărite, iar frânele de pe față au primit discuri de 380 mm. Jantele au 20 de inch și sunt încălțate cu Michelin Pilot Sport 4S.

Partea electrică a sistemului hibrid este alimentată de o baterie de 11,8 kWh, care asigură o autonomie electrică de până la 42 de kilometri. La o priză de casă, 508 PSE își încarcă bateria în mai puțin de șapte ore, spune Peugeot, iar dacă-l conectezi la o sursă de 7 kW nu ai nevoie decât de două ore. Consumul mediu mixt declarat de producător este de 2 l/100 km, cu emisii CO2 de 46 g/km.

În pachetul standard pentru 508 PSE sunt incluse o sumedenie de dotări, de la jantele de 20 de inch la, tapițeria Nappa-Alcantara, sistem audi Focal Hi-Fi, masaj și încălzire pentru scaunul șoferului, ecran i-Cockpit de 10 inch și head-up display.

Citește și

Lasă un comentariu