Acasă Auto Renault își actualizează gama de utilitare cu patru modele noi

Renault își actualizează gama de utilitare cu patru modele noi

de Știrbu
0 comentarii

Producătorul francez a prezentat astăzi patru noi modele: Kangoo Van, Express Van, Trafic Combi și SpaceClass.

În cadrul unei conferințe de presă virtuale, LCV Show, Renault a prezentat direcțiile în care se îndreaptă departamentul său de utilitare: pe lângă modele care să se preteze tuturor nevoilor utilizatorilor, producătorul face și tranziția către alte tipuri de combustibil — curent electric și hidrogen. Vedetele evenimentului au fost noile Kangoo Van, Express Van și Trafic (în versiuni Combi și SpaceClass).

Kangoo Van aduce o noutate absolută în segment: sistemul de deschidere a ușilor laterale „Open Sesame”, un design care înlătură montantul B de pe partea dreaptă și care mărește spațiul de încărcare prin repoziționarea panoului separator dintre cabină și furgon. Pe lista de noutăți se numără și suportul Inside Rack — care este prins de plafon —, o capacitate de încărcare de până la 3,9 metri cubi și sarcină utilă de până la 800 de kilograme, o cabină cu spații de depozitare ce însumează 60 de litri și 12 sisteme de asistență la rulare.

Sub capotă, Kangoo Van primește benzinarul 1.3 TCe (cu 100 CP și 130 CP), dieselul 1.5 dCi (cu 75 CP, 95 CP și 115 CP) și, ulterior, o versiune electrică (102 CP, baterie de 44 kW, autonomie de circa 265 de kilometri, indiferent de vreme, spune Renault).

Al doilea reprezentant din segmentul compact, noul Express Van, se laudă cu cea mai bună lungime de încărcare (1,91 metri), un spațiu de încărcare de până la 3,7 metri cubi, 48 de litri de compartimente de depozitare în habitaclu. Nici Express Van nu duce lipsă de tehnologie: poate fi echipat cu încărcare wireless pentru smartphone, infotainment EasyLink cu ecran de 8 inch, dar și o serie de sisteme care să facă viața în spatele volanului mai ușoară și mai sigură.

În Europa, Express Van va fi oferit cu motorizări diesel (1.5 dCi cu 75 CP și 95 CP) și pe benzină (1.3 TCe cu 100 CP).

Gama de utilitare Renault a fost completată și cu noile modele shuttle Trafic Combi și SpaceClass. Acestea vin cu un design fresh, sunt disponibile într-o gamă variată de culori (printre care și Carmin Red), primesc jante de 17 inch și au interioare optimizate ergonomic. În ceea ce ține de materiale, SpaceClass — dedicat clienților VIP — impresionează prin materiale și finisaje de calitate.

Și noul Trafic poate fi echipat cu o serie de tehnologii de ultimă oră precum pilotul automat adaptiv, sistem de avertizare la părăsirea benzii, sistem de monitorizare a unghiului mort, fază lungă automată etc.

Sub capotă, cele două versiuni primesc doar motorizări diesel, cu 75 CP, 150 CP și 170 CP.

Citește și

Lasă un comentariu