Acasă Auto Suzuki Across: SUV hibrid plug-in cu autonomie electrică de până la 75 km

Suzuki Across: SUV hibrid plug-in cu autonomie electrică de până la 75 km

de Știrbu
0 comentarii

Suzuki își extinde gama cu un nou model, Across, un SUV hibrid plug-in bazat pe platforma lui Toyota RAV4. Și care arată ca o Toyota RAV4.

Acesta este noul Suzuki Across, primul produs al parteneriatului dintre Toyota și Suzuki care privește dezvoltarea comună a modelelor electrice. În stadiu incipient, această colaborare pare să meargă pe ideea de împrumut, pentru că Across este foarte asemănător cu RAV4 de la Toyota. Un viitor fruct al acestei colaborări va fi un model Suzuki bazat pe Toyota Corolla.

Ca dimensiuni, Suzuki Across este mai lung decât RAV4 cu 35 mm (are 4.635 mm) și un pic mai înalt (+5 mm), însă ampatamentul a rămas la fel: 2.690 mm. Volumul portbagajului este de 490 de litri.

Din punct de vedere estetic, Across se distinge la exterior față de RAV4 prin emblemele Suzuki și prin redesenarea părții părților frontală și posterioară; blocurile optice față și spate au fost și ele modificate, la fel și designul jantelor de 19 inch. În habitaclu, volanul și ecranul de 9 inch al infotainment-ului sunt cele mai relevante modificări; sistemul multimedia oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Cât despre sistemul de propulsie, acesta pare să rămână neschimbat: este format dintr-un motor termic de 2,5 litri, cu 185 CP și 227 Nm, și două motoare electrice (cu 180 CP și 270 Nm, respectiv 54 CP și 121 Nm). Suzuki nu a specificat și puterea totală a sistemului, dar nu vedem de ce ar fi diferită față de cea anunțată de Toyota pentru RAV4 PHEV.

Spre deosebire de RAV4 însă, autonomia electrică a lui Across este cu 15 kilometri mai mare: ajunge până la 75 de kilometri. Bateria care alimentează motoarele electrice are capacitate de 18,1 kWh, însă Suzuki nu a menționat nimic deocamdată despre timpul și sursele de încărcare.

Pe lista de dotări promise de Suzuki Across se numără pilotul automat adaptiv, funcția de recunoaștere a semnelor de circulație, dar și asistenții de menținere pe bandă, de monitorizare a unghiului mort sau cel de monitorizare a traficului din spate în momentul acționării marșarierului la ieșirea din parcare.

Suzuki a anunțat că Across va ajunge pe piața europeană începând cu toamna acestui an.

Citește și

Lasă un comentariu