Acasă Auto Aston Martin V12 Speedster, disponibil și în specificație retro DBR1

Aston Martin V12 Speedster, disponibil și în specificație retro DBR1

de Știrbu
0 comentarii

Dacă vrei mai multă personalizare pentru Speedster-ul tău și-așa rarisim, Aston Martin îți propune un pachet estetic cu tentă retro.

În cazul în care ți-a scăpat această veste pentru că erai ocupat cu știrile privind pandemia, dă-mi voie să-ți reamintesc câteva chestii despre Aston Martin V12 Speedster. A fost lansat în martie 2020, cu promisiunea că livrările vor începe la jumătatea acestui an.

Acum, Aston Martin ne reamintește de V12 Speedster anunțându-ne că ți-l poți configura în stil retro, în specificații estetice DBR1. Astfel, producătorul britanic omagiază modelul care în 1959 a îmbogățit palmaresul Aston Martin cu două trofee Le Mans 24h și Nurburgring 24h.

În această specificație, V12 Speedster vine îmbrăcat în culoarea Aston Martin Racing Green, cu accente argintii, și va avea medalioane albe pe portiere și pe capotă. Jantele sunt cu un singur prezon. La interior — mă rog, înțelegi tu — V12 Speedster primește un mix de piele cu piele (cu texturi diferite) și inserții din fibră de carbon și aluminiu. Pachetul DBR1 este completat de căști (de pus pe cap, nu în ureche) în culoarea Aston Martin Racing Green, ca să te asortezi corespunzător cu mașina.

Altfel, specificațiile tehnice pentru V12 Speedster rămân aceleași: este animat de un V12 twin-turbo de 5,2 litri care produce 700 CP și 753 Nm trimiși pe puntea spate (care are diferențial cu alunecare limitată) printr-o automată cu opt trepte. 0-100 km/h se întâmplă în 3,4 secunde, iar viteza maximă este de 319 km/h.

Aston Martin V12 Speedster va fi produs în 88 de exemplare, fiecare cu un preț de 880.000 €. Producătorul nu a anunțat încă prețurile pentru versiunea DBR1.

Citește și

Lasă un comentariu