Acasă Auto Audi Q4 e-tron Sportback Concept debutează cu 305 CP electrici

Audi Q4 e-tron Sportback Concept debutează cu 305 CP electrici

de Știrbu
0 comentarii

Audi a prezentat și versiunea cu „eleganță dinamică” a conceptului Q4 e-tron, Sportback: un SUV coupé electric care promite autonomie de 500 de kilometri.

La mai bine de un an de la debutul conceptului Q4 e-tron, Audi ne întărâtă din nou cu un concept, Q4 e-tron Sportback. Similitudinea numelui este reflectată și în celelalte arii: cele două concepte sunt identice din punct de vedere tehnic, ceea ce face decizia de cumpărare să fie dictată în principal de factorul estetic. Și nu va mai trece mult timp până atunci: Audi a promis că în 2021 atât Q4 e-tron cât și Q4 e-tron Sportback se vor alătura gamei de electrice, constituită acum din Audi e-tron și e-tron Sporback.

Redesenarea caroseriei a adus câteva insesizabile schimbări la capitolul dimensiuni: cu o lungime de 4,6 metri, o lățime de 1,9 metri și o înălțime de 1,6 metri, Q4 e-tron Sportback Concept este cu un centimetru mai scurt și cu un centimetru mai înalt decât Q4 e-tron Concept. Ampatamentul a rămas la 2,77 metri.

Q4 e-tron Sportback Concept este animat de un ansamblu propulsor format din două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care împreună dezvoltă 306 cai-putere. O versiune cu punte spate motrică va fi disponibilă ulterior.

Cifrele de performanță — 6,3 secunde de la 0 la 100 km/h, 180 km/h viteză maximă — și autonomia de 450 de kilometri rămân la fel, cu mențiunea că în versiunea cu un singur motor bateria de 82 kWh asigură o autonomie de până la 500 de kilometri. Încărcarea se va face la surse de curent de până la 125 kW, însă Audi nu a publicat încă timpii necesari de încărcare.

Audi are în plan să-și extindă, în viitorul apropiat, gama de modele electrice până la 20 de oferte, acoperind „toate segmentele relevante ale pieței”.

Citește și

Lasă un comentariu