Acasă Auto Primul Audi de serie cu V8 din istorie este de vânzare, costă cât un Q8

Primul Audi de serie cu V8 din istorie este de vânzare, costă cât un Q8

de Știrbu
0 comentarii

Dacă ești fan Audi, probabil că nu mai ai nevoie de nicio descriere pentru Audi V8, ci doar de câteva zeci de mii bune de euro, pentru că superofertă!

Nu știm în ce direcție ar fi luat-o Audi fără modelul V8, însă acum nu putem decât să ne bucurăm că și-au făcut intrarea în ’90 pe piața sedanurilor de lux, pentru că uite ce frumos au ajuns acum! Mă rog, ce voiam să fac este să subliniez importanța lui Audi V8, primul model de serie din Ingolstadt animat de astfel de motor și totodată prima limuzină de lux a producătorului.

Circa 21.000 de unități Audi V8 au fost fabricate între 1988 și 1993. Prima iterație a avut o unitate de 3,6 litri, cu 250 CP și 340 de Newtoni-metru, cuplată fie unei manuale în cinci trepte, fie cu o automată cu patru trepte. E de menționat că Audi V8 a fost primul model Audi care a avut transmisie automată și quattro în același pachet. A doua versiune, care a debutat în August 1991, a primit un V8 mai mare, de 4,2 litri, cu 280 de cai-putere și 400 de Newtoni metru, disponibil atât cu transmisie manuală în cinci trepte cât și cu automată în patru trepte.

Exemplarul listat la vânzare pe Bourguignon este din prima serie (motor de 3,6 litri, cu automată) și arată im-pe-ca-bil. A adunat pe bord doar 218 kilometri, deci ai putea să spui că e nou fără să faci vreo gafă. Și, așa cum am sugerat și din titlu, nu este ieftin: actualul proprietar cere 74.900 € pe el, adică echivalentul unui Q8 (entry-level) din zilele noastre.

De banii ăștia primești, pe lângă ansamblul motor rarisim, o mașină suficient de bine dotată încât să poată fi rulată ca daily driver și în zilele noastre. Dispune de ABS, pilot automat, scaune față electrice (cu funcție de memorie chiar), geamuri electrice, trapă etc. Nu are radio în schimb, dar nu îți cumperi primul model de serie Audi cu V8 ca să asculți șlagăre la radio, nu?

Citește și

Lasă un comentariu