Acasă Auto Desfășurare de forțe pe Autostrada Ford. Tronsonul 2, gata în 2021

Desfășurare de forțe pe Autostrada Ford. Tronsonul 2, gata în 2021

de Știrbu
0 comentarii

Drumul expres Craiova-Pitești este în plin proces de construcție, aici fiind mobilizați peste 1.400 de oameni și 700 de utilaje.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut un update, pe pagina de Facebook, a lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești (DX 12), cunoscut în termeni populari ca „Autostrada Ford” — este de o mare importanță logistică pentru producătorul american, care are, după cum bine știți, linie de producție la Craiova.

„Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă a antreprenorului UMB pe șantierele tronsoanelor 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova-Pitești”, titrează clipul postat în regim live de CNAIR.

Pe 1 aprilie a început turnarea asfaltului pe lotul 1 al tronsolului 2, acesta din urmă având o lungime de 40 de kilometri. Totodată, tronsonul 3, cu o lungime de 31 de kilometri, este în acest moment decopertat. Până acum au fost decopertați peste 17 kilometri din tronsonul 3.

Pentru lucrările de pe Autostrada Ford — tronsoanele 2 și 3 — UMB Spedition a mobilizat peste 1.400 de muncitori și 700 de utilaje. Cei 40 de kilometri ai tronsonului 2 (terminat în proporție de 60%) ar urma să fie finalizați până la sfârșitul anului curent. Inaugurarea tronsonul 3 este estimată pentru 2024. Contractul pentru tronsonul 4 (32 de kilometri lungime) este încă în contestație. Tronsonul 1 (18 kilometri lungime) este executat de Tirrena Scavi, un constructor italian.

Drumul expres Craiova-Pitești are o lungime totală de 121 de kilometri, patru benzi — câte două pe sens, cu separatoare între sensuri — și o viteză de proiectare de 120 km/h.

Citește și

Lasă un comentariu