Acasă Auto Divizia americană a Volkswagen își schimbă numele în Voltswagen

Divizia americană a Volkswagen își schimbă numele în Voltswagen

de Știrbu
0 comentarii

Implicarea VW în transformarea electrică a automobilului este confirmată acum și prin nume: Volkswagen devine Voltswagen.

De când am văzut primele informații și până în momentul în care am scris această știre au trecut câteva ore bune, ore în care am așteptat o confirmare din partea producătorului. Pentru că, sincer, sună fix ca o glumă pe care să o citești de 1 aprilie. Este, însă, cât se poate de serios: Volkswagen of America devine Voltswagen of America.

„Poate că schimbăm un K cu un T, însă ce nu schimbăm este dedicarea brandului în a face cele mai bune mașini din clasa lor, pentru șoferi și pentru oamenii de pretutindeni”, a declarat Scott Keogh, președintele și CEO al Volkswagen Voltswagen of America. „Ideea de «mașină a poporului» (n. red.: aceasta este traducerea numelui Volkswagen) reprezintă fundamentul nostru. Am spus, încă de la începutul tranziției către viitorul electric, că vom construi electrice pentru milioane (n. red. de oameni), nu doar pentru milionari. Această redenumire semnifică un salut către trecutul nostru de producător al mașinilor poporului și totodată convingerea că viitorul nostru este ca producător al mașinilor electrice ale poporului”.

Această decizie privește exclusiv operațiunile VW în Statele Unite ale Americii, cel puțin deocamdată. Noua denumire va fi atribuită — așa cum e și logic — doar modelelor electrice vândute în SUA, cele cu motorizări termice păstrându-și sigla actuală.

Citește și

Lasă un comentariu