Acasă Auto Dragoste pentru detalii: până și o machetă Rolls-Royce se face în 450 de ore

Dragoste pentru detalii: până și o machetă Rolls-Royce se face în 450 de ore

de Știrbu
0 comentarii

Rolls-Royce a prezentat publicului o machetă la scara 1:8 a lui Cullinan, care este fabricat din peste 1.000 de piese, asamblate cu grijă și atenție.

Cine s-ar fi gândit că un SUV Rolls-Royce o să aibă atâta succes? Toată lumea? OK. Ideea este că motor car-ul Cullinan s-a vândut în peste 5.100 de exemplare în 2019 — un bestseller absolut al producătorului britanic de opulență automobilistică.

Așa că Rolls-Royce s-a gândit să creeze o machetă la scara 1:8 a lui Cullinan și, ca oricare alt produs care poartă pe capotă Spiritul Extazului, a durat până să fie gata. Iar rezultatul este o mini-operă de artă. Adică nivelul detaliilor este fascinant: are faruri funcționale, praguri iluminate și tapițerie brodată în stilul Rolls-Royce. Are până și inserții din lemn la interior!

Macheta este constituită din peste 1.000 de piese și fiecare exemplar necesită circa 450 de ore. Adică peste 11 săptămâni de muncă, la un regim de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Este lucrat manual, firește. Cât costă? Nu știm, dar citind cifrele astea îți poți imagina că nu este o ofertă de duzină.

Un alt motiv pentru care nu poate fi pus prețul (fix) pe așa ceva: dacă nu ești mulțumit de nicio nuanță (din cele 40.000 disponibile) din paleta de culori, poți să-ți creezi tu una după bunul plac. Și probabil nu pe gratis.

Citește și

Lasă un comentariu