Acasă Auto Nasuri premium: Audi își prezintă departamentul de mirositori profesioniști

Nasuri premium: Audi își prezintă departamentul de mirositori profesioniști

de Știrbu
0 comentarii

Mirosul de mașină nouă este satisfăcător cât timp nu te face să strâmbi din nas. Iar Audi are un departament întreg de nasuri premium ca să evite asta…

Bună ziua și bine ați venit la un nou episod din seria „meserii despre care nu știai că există”. Astăzi vorbim despre Echipa de Nasuri de la Audi. Nu știm dacă se numește chiar așa, însă știm sigur că există, pentru că a fost prezentată recent de producător.

Și nu este o echipă nouă, unii dintre membrii săi fac de zeci de ani asta. Departamentul există încă din 1985 și se asigură că habitaclul noului tău Audi nu te alungă cu mirosul său.

„La vârful acestei piramide (n. red.: a confortului perceput în habitaclu) este starea de bine a clientului, iar mirosul reprezintă baza sa”, explică Lüßmann-Geiger, chimistul care conduce echipa de mirositori de la Audi încă din 2000. „Dacă clientul este iritat de miros, nu va percepe în mod corect celelalte atribute de confort ale automobilului. Este prea iritat de stresul creat de odor.”

Așa că echipa are grijă ca mirosul de mașină nouă să fie unul cât se poate de neutru — lucru obținut prin folosirea de materiale și chimicale folosite pentru habitaclu. Mirosurile sunt catalogate progresiv de la 1 („inodor”) la 6 („de nesuportat”). Pentru ca o componentă (fizică sau chimică) să fie acceptată, trebuie să se încadreze mai jos de nivelul 4 („iritant”).

Cât de serioși sunt oamenii aceștia în munca lor? Foarte. Nu doar că miros totul cu maximum de implicare și seriozitate (cum poți să vezi în clipul de mai jos) înainte să dea OK-ul pentru o mașină, dar primesc aleatoriu și modele deja vândute, pentru a se asigura că acestea nu capătă un miros neplăcut după ce ies din showroom-uri.

Așadar, în cazul în care te întrebai cum se face că mașinile noi de la Audi nu au miros neplăcut, acum știi cui să-i mulțumești.

Citește și

Lasă un comentariu