Acasă Auto București are 34 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice

București are 34 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice

de Știrbu
0 comentarii

Enel X va extinde infrastructura electrică din țară cu 2.500 de noi stații, până în 2023. Primele 34 au fost deja date în folosință.

În România, piața mașinilor electrice a crescut cu aproape 40% în primele șapte luni ale lui 2020 — comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut —, deci cererea pentru infrastructură de încărcare va fi, negreșit, din ce în ce mai mare.

La acest capitol, bucureștenii vor avea cu 34 de griji mai puțin, pentru că Enel X tocmai a anunțat darea în folosință a 34 de noi stații de încărcare în Capitală și împrejurimi. Majoritatea acestora, spune dezvoltatorul, au capacitatea maximă de 22 kW. Printre stațiile montate există și unitățile JuicePump, multi-sursă, care permit încărcarea concomitentă a două vehicule electrice. Acestea au un flux maxim de 50 kW (DC) sau de 22 kW sau 43 kW (AC).

Utilizatorii care vor să folosească ambrozia electrică de la stațiile Enel X vor avea nevoie de aplicația JuicePass, prin intermediul cărora au acces la peste 50.000 de puncte de încărcare în peste 18 țări din Uniunea Europeană. La fel ca aplicațiile de la furnizorii de servicii similare, prin JuicePass poți vedea locația și statusul de utilizare al stațiilor. Tariful este, în acest moment, de 1,29 lei/kWh.

Enel X are în plan montarea a 2.500 de puncte de încărcare în România, până în 2023, în orașele București, Timișoara, Sibiu și Constanța.

Citește și

Lasă un comentariu