Acasă Auto În Iulie s-au vândut 338 de mașini electrice. Piața din România a crescut cu 39% în Ianuarie-Iulie

În Iulie s-au vândut 338 de mașini electrice. Piața din România a crescut cu 39% în Ianuarie-Iulie

de Știrbu
0 comentarii

Piața electricelor se bucură de un avânt puternic și în România, unde în ultimele două luni s-au înmatriculat mai multe mașini decât în primele cinci.

În primele șapte luni ale acestui an, în România s-au înmatriculat 938 de mașini electrice, cu 39% mai multe decât în același interval al anului trecut. Trendul de vânzări electrice este, se pare, mai puțin afectat de criza COVID-19 decât cel al pieței mașinilor cu motorizări convenționale, lucru observabil pe întregul continent.

Revenind la țara noastră: cea mai recentă lună analizată, Iulie, este și cea care aduce recordul în vânzări, cu 338 de unități electrice înmatriculate. Recordul anterior fusese stabilit în Iunie, când s-au înmatriculat 226 de mașini electrice. Practic, în primele două luni ale sezonului estival s-au vândut mai multe mașini electrice decât în primele cinci luni ale anului.

Renault Zoe rămâne lider, cu 285 de unități înmatriculate în intervalul Ian-Iul — dintre care 100 au plecat la Spark, serviciul de car-sharingurmat de Škoda Citigo-e iV, cu 213 unități vândute. Podiumul este completat de Volkswagen. Brandul cu cea mai mare creștere la noi în țară în primele șapte luni a fost Tesla (+417%), care a vândut 31 de unități.

Și piața hibridelor plug-in a crescut considerabil — s-a dublat, practic — în primele șapte luni. BMW domină aici clasamentul, cu 65 de PHEV-uri vândute (+225%), urmat de Volvo (58, +16%) și Porsche, cu 43 de hibride plug-in înmatriculate.

Cât despre hibridele clasice, acestea nu se mai bucură de așa mare popularitate: segmentul este, după șapte luni, în scădere cu 11 procente. Aici domină Toyota, cu 2.130 de hibride vândute, urmată de Lexus (113) și Hyundai (76). Dintre toate brandurile care se înscriu (și) în segmentul hibridelor self-charging, Hyundai a cunoscut cea mai mare creștere în acest interval — de 230%.

Citește și

Lasă un comentariu