Acasă Advertoriale Textar: Plăcuțe proaspete pentru modele noi

Textar: Plăcuțe proaspete pentru modele noi

de Daniel Popescu
0 comentarii

TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de plăcuțe de frână din lume, și-a extins gama cu peste 800 de produse aftermarket. Unele dintre ele sunt construite în România, la fabrica de la Caransebeș.

Industria auto globală traversează o perioadă dificilă, caracterizată de numeroase probleme pe lanțul de furnizare de componente, iar acest lucru afectează atât producția de mașini noi, cât și reparațiile necesare pentru mașinile aflate deja în circulație.

Cu toate acestea, TMD Friction, cunoscut drept unul dintre principalii producători de plăcuțe de frână din lume, a reușit să introducă pe piață 825 de produse noi pentru segmentul aftermarket, iar în unele cazuri este chiar primul furnizor pentru anumite modele de automobile.

TMD Friction a adăugat anul trecut un nou brand premium de plăcuțe de frână în portofoliul său: Bendix, cu o gamă de peste 3.300 de produse. Acesta se adăugă astfel familiei extinsă de branduri a companiei, din care mai fac parte Textar, Mintex, Don, Nisshinbo sau Cobreq.

O parte dintre aceste plăcuțe de frână „aftermarket” sunt produse la uzina pe care TMD Friction o deține în România, la Caransebeș. De altfel, unitatea de producție are o capacitate de circa 21 milioane de plăcuțe de frână anual.

Produsele TMD Friction sunt comercializate la nivel global sub mai multe mărci, iar printre cele mai cunoscute se numără Textar, Mintex, Don, Nisshinbo, Cobreq sau Bendix.

Plăcuțe premium pentru toate gusturile

De exemplu, numai în gama de plăcuțe de frână premium Textar au apărut numeroase produse noi în primele luni ale acestui an. Astfel, proprietarii de modele Volkswagen Golf, Toyota Yaris, Kia Soul, Kia Stinger, Ford Ranger sau SsangYong Rexton pot înlocui plăcuțele de frână cu noile produse Textar furnizate de TMD Friction.

230 de milioane de plăcuțe de frâne a produs TMD Friction la uzina din Caransebeș din 2008 și până în prezent.

De altfel, în cazul lui Golf, Yaris și Ranger, acestea sunt primele plăcuțe în segmentul aftermarket. În plus, gama de produse sub brandul Textar a fost actualizată și pentru o serie de modele premium comercializate în România. Veștile bune ajung astfel la proprietarii de modele BMW, precum și la cei care dețin Mercedes-Benz Clasa A, Clasa B, CLA, GLA sau GLB, întrucât Textar este primul producător care oferă plăcuțe de frână aftermarket pentru aceste modele.

Grijă pentru mediu

Pe de altă parte, TMD Friction acordă o atenție sporită modelelor ecologice. Pe lângă creșterea ponderii de plăcuțe de frână dezvoltate fără cupru, producătorul acoperă deja 99% din piața de modele hibride, electrice și vehicule comerciale cu plăcuțe de frână aftermarket. Cele mai recente noutăți în acest segment sunt produsele aftermarket oferite pentru modelele electrice Volkswagen ID.5, Mercedes-EQ EQA și EQB, Audi e-tron GT, Volvo C40 și chiar Porsche Taycan.

O gamă de produse atât de complexă are nevoie de o organizare pe măsură a datelor pentru service-uri, întrucât acestea trebuie să identifice rapid și sigur componentele necesare pentru mașinile pe care le repară. Platformele oferite de TMD Friction în acest sens au primit recent certificarea Premium Data Supplier (PDS) pentru toate mărcile de plăcuțe de frână din portofoliu, semn că informațiile sunt publicate în mod corespunzător.

„Primim feedback bun din partea clienților noștri cu privire la eforturile pe care le depunem. Mărcile Textar, Mintex și Bendix acoperă flota de modele europene mai bine decât concuranța. De asemenea, stabilim standarde înalte pentru disponibilitate și livrare”, spune Michael Dunkel, directorul departamentului de management de produs al TMD Friction.

Nu în ultimul rând, succesul la nivel global al TMD Friction este evidențiat și de piața din China, una mai complexă decât ai fi tentat să te gândești. Compania a reușit deja să dezvolte 160 de produse noi pentru statul asiatic, în ciuda faptului că reglementările interne în acest domeniu devin tot mai complexe și rigide.

Citește și

Lasă un comentariu