Acasă Auto Cineva trebuie neapărat să construiască această minunăție julverniană!

Cineva trebuie neapărat să construiască această minunăție julverniană!

de Știrbu
0 comentarii

Helvezzia Tipo-6 nu există în realitate (încă), ceea ce este foarte trist, pentru că exploatează într-un mod unic ideea de mașină electrică.

Tare ciudat este și cursul acesta al omenirii: la început am avut cai, după care am avut mașini cu aburi, iar când au început să explodeze cazanele lumea s-a orientat către mașinile electrice. Cumva, acestea nu au fost la fel de fascinante ca cele cu motor cu detonații interne, care au dus omenirea unde este acum. Ce face omenirea acum? Se uită la mașinile electrice.

Dar, mă rog, vom dezbate acest subiect în alte materiale, probabil. Articolul prezent este doar o invitație la a iscodi admirativ acest concept electric, Helvezzia Tipo-6, al cărui design este inspirat din alergătoarele din Grand Prix-urile anilor ’40, însă care ne duce totodată cu gândul și la lumea fantezistă a lui Jules Verne. Suntem singurii care vedem asta? Zi-ne tu în rubrica de comentarii.

Din păcate, creatorul lui Helvezzia Tipo-6, Alexander Imnadze Baldini, nu s-a aruncat în detalii tehnice, adică ne lasă pe noi să punem pe ea ce motor vrem, cât timp este electric. Nu știm nici dimensiunile lui Tipo-6, dar ne gândim că un ampatament de 2,5 metri ar fi îndestulător pentru un set generos de baterii. Poate că nu o să aibă chiar 700 de kilograme ca mașinile de Grand Prix din interbelic însă cu siguranță este cel mai cool mod în care-ți poți birjări pe circuit caii electrici.

Bugatti Baby II a devenit dintr-o dată neinteresant.

Citește și

Lasă un comentariu