Acasă Auto Lamborghini Essenza SCV12, jucărie de circuit cu 830 de cai-putere

Lamborghini Essenza SCV12, jucărie de circuit cu 830 de cai-putere

de Știrbu
0 comentarii

Sant’Agata își deschide porțile din nou, iar pe ele iese cel mai puternic V12 aspirat creat vreodată de Lamborghini. Acesta este Essenza SCV12.

Nici bine nu ne-a revenit pulsul după ce l-am văzut pe Sian Roadster că Lamborghini mai aruncă o nouă bombă în spațiul public, sub forma lui Essenza SCV12.

Spre deosebire de ultimele modele prezentate de Lamborghini, Essenza SCV12 nu are voie pe stradă, că a fost dezvoltat strict pentru circuit; eleronul și tema grafică sunt oricum indicii clare ce fel de asfalt este învățat SCV12 să mănânce.

Dacă stickerele de pe mașină nu aduc cai-putere în plus, o face motorul V12 aspirat, de 6,5 litri, care aici se laudă cu 830 de cai-putere. Nu există cifre de performanță, însă cine are nevoie de ele când afli că mașina a fost dezvoltată în conformitate cu regulamentul FIA pentru prototipuri?

Raportul cai-putere/kg este 1,66, iar kitul aerodinamic produce o forță de apăsare de 1.200 de kilograme (la 250 km/h), mai mult decât o mașină GT3. În spatele jantelor de magneziu de 19 inch (pe față), respectiv 20 de inch (pe spate) se ascunde un sistem de frânare Brembo, iar evacuarea este semnată de Capristo.

„Essenza SCV12 este cea mai puternică expresie a motorului V12 aspirat, simbolul mărcii noastre încă din 1963”, spune Maurizio Reggiani, CTO Lamborghini. 

Doar 40 de unități Essenza SCV12 vor fi produse, iar clienții vor avea parte de programe de pilotaj începând cu anul viitor. Producătorul va asigura tot gratuit spații de depozitare speciale pentru aceste exemplare, iar proprietarii se vor putea lăuda cu ele oricând prietenilor, folosind aplicația de mobil cu streaming video non-stop al mașinii lor. Asistența tehnică va fi asigurată de tehnicienii Squadra Corse.

Lamborghini nu a zis nimic de preț, dar ce rost ar avea, pentru că oricum sunt luate toate. Și nici prea ieftin probabil că nu e.

Citește și

Lasă un comentariu