Acasă Auto Sindicaliștii francezi cer ca Dacia Spring să fie produsă în Franța

Sindicaliștii francezi cer ca Dacia Spring să fie produsă în Franța

de Știrbu
0 comentarii

Unul dintre cele mai mari sindicate din Franța cere ca producția modelului Dacia Spring, prima electrică românească, să fie mutată din China.

Decizia Renault de a păstra producția modelului Dacia Spring în China este vehement contestată de către Force Ouvrière, al treilea cel mai mare sindicat muncitoresc din Franța. Motivația producătorului este una justă: Dacia Spring stă pe platforma lui Renault K-ZE, care este fabricat în Shiyan, China.

Pe de altă parte, și muncitorii francezi au motiv întemeiat pentru a critica această decizie, scrie Automarket.

„Începând din 2018, Grupul Renault și-a manifestat dorința ca Franța să devină un centru de excelență pentru mașini electrice. Force Ouvrière nu va fi mulțumită de efectele de imagine și cere celor de la Renault și Guvernului să-și respecte angajamentele. Dacia Spring trebuie asamblată în Franța”, explică oficialii Force Ouvrière, citați de AutoActu.

Contraargumentul adus de sindicat — privind creșterea implicită a costurilor prin mutarea în Franța, care are forță de muncă mai scumpă decât China — este acela că statul francez va reduce taxele pentru producția de mașini electrice pentru următorii doi ani.

„Ar fi stupid și ineficient să nu exploatăm această reducere de taxe. Prin această strategie, Renault se va face vinovată de dezindustrializarea Franței, iar statul va fi responsabil dacă autorizează acest lucru”, spun reprezentanții Force Ouvrière.

De ce nu s-ar face Dacia Spring în România, așa cum i-ar sta bine unui model autohton? Pentru că noi încă nu avem linie de producție pentru electrice, iar crearea uneia ar însemna, firește, costuri mari de producție.

Citește și

Lasă un comentariu