Acasă Auto VIDEO: Mercedes-AMG GT Black Series, noul rege de pe Nurburgring

VIDEO: Mercedes-AMG GT Black Series, noul rege de pe Nurburgring

de Știrbu
0 comentarii

Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cel mai rapid model de serie de pe Nurburgring, stabilind un timp de 6 minute și 43,61 secunde.

Când vine vorba de Nurburgring Nordschleife, toți producătorii vor câte o felie de succes cucerindu-l, așa că își duc acolo fel-de-fel de modele pe care le promovează ca fiind cele mai bune din segmentul lor. Spre exemplu, Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe 63 S 4Matic+ este cea mai rapidă mașină de serie cu patru uși de pe Iadul Verde. Și totodată mașina cu cel mai lung nume care să fi alergat pe circuitul german, deci aproape două recorduri, dacă stai să te gândești.

Însă Mercedes-AMG GT Black Series, animat de cel mai puternic motor Mercedes-AMG din istorie, a obținut titlul suprem pentru mașini care pot merge și pe stradă: cel mai rapid model de serie de pe Nurburgring. Condus de Maro Engel — pilot de uzină Mercedes-AMG și câștigător al cursei de anduranță Nurburgring 24h — și încălțat cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 MO (adică pneurile din dotarea standard a mașinii), GT Black Series a obținut timpi de 6 minute și 43,61 secunde pentru bucla de 20,6 kilometri (așa cum erau calculate recordurile până în 2019), respectiv 6 minute și 48,04 secunde pentru circuitul de 20,8 kilometri.

Timpul „vechi” este relevant aici în contextul comparației cu Lamborghini Aventador SVJ, fostul campion al Nurburgringului, care a obținut în 2018 un timp de 6 minute și 44,97 de secunde.

Iată cum s-a desfășurat turul:

Citește și

Lasă un comentariu