Acasă Auto Noul Citroën C4: șase motorizări diferite și 350 km autonomie pentru electricul ë-C4

Noul Citroën C4: șase motorizări diferite și 350 km autonomie pentru electricul ë-C4

de Știrbu
0 comentarii

Citroën a detaliat lista de oferte de motorizare pentru noul C4, împreună cu câteva cifre care caracterizează hatchback-ul supraînălțat al francezilor.

Dacă ai așteptat ultimele două săptămâni pentru a te lămuri dacă noul Citroën C4 este un crossover sau un hatchback, o să fii dezamăgit: francezii încă nu vor să-l recunoască pe C4 ca fiind crossover. Dar am aflat că are gardă la sol de 15,6 cm; interpretează tu această informație cum dorești.

Celelalte dimensiuni sunt: 4,36 metri lungime, 1,8 metri lățime, 1,52 metri înălțime și un ampatament de 2,67 metri. Portbagajul oferă 380 de litri volum de încărcare, iar spațiile de stocare de la interior însumează 39 de litri.

La interior, noul C4 se mândrește cu un bord redesenat, care înglobează un ecran central cu diagonală de 10 inch, controale fizice pentru climatizare (pe care sperăm să le vedem și pe restul modelelor PSA), conectivitate Android Auto și Apple CarPlay, încărcare wireless pentru mobil și scaune Advanced Comfort. La capitolul confort vor contribui și suspensiile Progressive Hydraulic Cushions, spune Citroën.

Noul Citroën C4 oferă o gamă variată de motorizări: trei oferte pe benzină, două diesel și una electrică. Motoarele pe benzină au la bază unitatea 1.2 PureTech cu 100 CP, 130 CP și 155 CP; cu excepția versiunii entry-level, care vine doar cu manuală în șase trepte, celelalte pot fi comandate și cu transmisie automată cu opt rapoarte. Ofertele diesel au la bază motorul BlueHDi de 1,5 litri, cu 110 CP (cu manuală), respectiv 130 CP (EAT8).

Electricul Citroën ë-C4 este animat de motorul electric cu 136 CP și 260 Nm, alimentat de o baterie de 50 kWh care promite o autonomie electrică de până la 350 de kilometri (WLTP). Încărcarea se poate face la prize de până la 100 kW — caz în care durata de încărcare 0-80% poate fi de doar 30 de minute — dar și de la wallbox-uri casnice de 11 kW (5 ore) sau chiar de la priza domestică, dacă ai răbdare 24 de ore pentru o încărcare completă. Cifrele de performanță pentru Citroën ë-C4 sunt 9,7 secunde (pentru sprintul 0-100 km/h) și 150 km/h (viteză maximă).

Altfel, sistemele de asistență sunt preluate de la C5 Aircross, iar lista generoasă de oferte include — printre altele — pilot automat adaptiv, monitorizare a unghiului mort, avertizare la părăsirea benzii, sistem de menținere pe bandă.

Citește și

Lasă un comentariu