Acasă Auto Restoration: Art or Science?, primul simpozion FIVA dedicat restaurării vehiculelor istorice

Restoration: Art or Science?, primul simpozion FIVA dedicat restaurării vehiculelor istorice

de Tudor Rus
0 comentarii

Bucureștiul a fost gazda primului simpozion internațional dedicat restaurării și conservării vehiculelor istorice. Evenimentul a avut loc pe 24 iulie, iar de organizare s-au ocupat Retromobil Club România și Federația Internațională a Vehiculelor Istorice (FIVA).

La eveniment au participat nume importante din zonele de colecționari și restauratori din 10 țări. Desfășurarea simpozionului a fost una hibridă, cu 50 de persoane în sală și alte câteva mii de participanți pe platforma Zoom și pe transmisiunile live de pe Facebook.

Printre cei invitați s-au numărat Harald Lescke, fost designer Mercedes-Benz și asistent principal al lui Bruno Sacco, omul care și-a pus amprenta pe designul gamei Mercedes-Benz între anii 1975 și 1999.

Acestuia i s-au alăturat Corrado Lopresto, unul dintre cei mai apreciați colecționari de automobile din lume, de profesie arhitect. Colecția sa de automobile a adunat peste 250 de premii la nivel mondial, inclusiv trofee „Best of Show”.

Reprezentanții României la simpozion au fost Cătălin-Cedric Ghigea, unul din proprietarii atelierului de restaurări Oldtimer Studio, pilot de raliuri, cu experiență de peste un deceniu în industria restaurărilor și Andrei Dumitrescu, nepotul lui Marin Dumitrescu, unul dintre cei mai mari piloți români în perioada 1940-1970. Andrei Dumitrescu este, din 2012, consultant tehnic al galeriei Țiriac Collection.

În cazul în care ați ratat evenimentul, vă lăsăm în compania unor înregistrări ale simpozionului, disponibile pe pagina de Facebook Retromobil și a unei galerii de imagini surprinse de Dragoș Savu.

Citește și

Lasă un comentariu