Acasă Auto Volkswagen Taigo: Nivus de Europa, cu motorizări de până la 150 CP

Volkswagen Taigo: Nivus de Europa, cu motorizări de până la 150 CP

de Știrbu
0 comentarii

Noul model, un SUV coupé, va fi poziționat în gama producătorului german între T-Cross și T-Roc.

Acum mai bine de un an în urmă ne uitam peste ocean, în America de Sud, la Volkswagen Nivus și ne întrebam oare când o să ajungă și la noi. Nu pentru că ne-am dorit neapărat, dar pentru că simțeam că era inevitabil ca Volkswagen să aducă și la noi pe continent un SUV coupé.

În gama VW există deja T-Roc – care, apropo, vine și ca decapotabilă, în cazul în care ați uitat, însă este discutabil dacă acela ar fi încadrat în acest tip de caroserie. Taigo, pe de altă parte, are fix forma pe care unii o iubesc atât de mult și pe care alții nu o suportă.

Volkswagen Taigo are mai degrabă ca model de referință T-Cross, cu care împarte platforma MQB A0, alături de Volkswagen Polo. Are 4,26 metri lungime, 1,75 metri lățime și 1,49 metri înălțime. Ampatamentul are 2,56 metri, iar portbagajul, 438 de litri, ceva mai mic decât în cazul lui T-Cross (455 de litri).

La exterior puține lucruri s-au schimbat față de Nivusul pe care l-am văzut anul trecut – o mențiune fiind că Taigo poate fi echipat ca R Line, iar la interior similitudinile cu T-Cross și, implicit, Polo (facelift) sunt numeroase. Taigo primește noul volan multifuncțional, infotainment MIB3 văzut pe un ecran central tactil de 6,5 inch (opțional, de 9,2 inch) și instrumentar de bord digital.

Sub capotă, Taigo vine cu două motorizări, ambele pe benzină și ambele cuplate exclusiv punții față: 1.0 TSI cu 95 sau 110 CP și 1.5 TSI cu 150 CP. În funcție de motorizarea aleasă, mașina primește transmisie manuală cu 5 (TSI 95) sau șase trepte (TSI 110), respectiv DSG cu 7 rapoarte (TSI 110, TSI 150).

Încă nu știm prețurile pentru Taigo, dar știind că este o variantă trendy al lui T-Cross, va fi ceva mai scump decât acesta. Prețurile lui T-Cross încep de la 18.460 €.

Citește și

Lasă un comentariu