Acasă Auto Tesla aduce și în Europa funcția Traffic Light and Stop Sign Control

Tesla aduce și în Europa funcția Traffic Light and Stop Sign Control

de Știrbu
0 comentarii

Modelele Tesla echipate cu sistemul Autopilot comercializate în Europa vor putea pleca de acum singure de la semafor — sau vor putea trece printr-o intersecție semaforizată—, dacă au mașină în față. Aproape de fiecare dată.

Au trecut patru luni de când Tesla a prezentat cu aplomb funcția Traffic Light and Sign Stop Control pentru modelele sale echipate cu sistemul Autopilot, iar acum producătorul american anunță că și modelele din Europa — din unele țări, cel puțin, precum Marea Britanie, Belgia sau Elveția — vor primi acest update.

În cazul în care e prima dată când auzi de Traffic Light and Stop Sign Control, iată o scurtă descriere: este un sistem prin care Tesla ta urmează mașina din față la plecarea de la semafor, dacă are în față o altă mașină.

„Funcția Traffic Light and Stop Sign Control nu mai necesită confirmarea șoferului pentru ca sistemul Autopilot să continue deplasarea printr-o intersecție semaforizată, pe culoarea verde a semaforului, dacă există un alt automobil în fața ta. Linia roșie prezentată în schema de pe ecran va deveni verde pentru a indica faptul că mașina va continua deplasarea prin intersecție.” Totodată, în comunicarea oficială de la Tesla se menționează și că șoferul trebuie să fie atent la volan, „pregătit să intervină imediat, inclusiv prin frânare, pentru că această funcție s-ar putea să nu oprească mașina de fiecare dată.”

Relația noastră cu mașinile devine din ce în ce mai complicată, însă, sperăm noi, în beneficiul confortului și a siguranței noastre. Nu? Traffic Light and Stop Sign Control se află în acest moment în stadiul beta, adică încă acumulează informații din trafic și își îmbunătățește constant modul de operare.

Citește și

Lasă un comentariu