Acasă Știri Vehiculele electrice și hibride semnate Kia au avut performanțe excelente în primele 9 luni ale anului

Vehiculele electrice și hibride semnate Kia au avut performanțe excelente în primele 9 luni ale anului

de Bogdan Mirică
0 comentarii

Kia a înregistrat cele mai bune vânzări la sfârșitul lunii Septembrie, datorită creșterii vânzărilor modelelor sale hibride și electrice.

Kia a comercializat 385.818 unități în Europa până la sfârșitul lunii septembrie, conform noilor date furnizate de ACEA, reprezentând o creștere de 5.7% față de aceeași perioadă a anului 2017. Kia a avut cele mai mari vânzări înregistrate vreodată în trimestrul trei în Europa, cu 122.194 unități vândute între iulie și septembrie. Surclasând creșterea pieței auto din Europa (+2.3% până acum în acest an, în țările UE și EFTA), cota de piață Kia a crescut la 3.1%.

O mare parte a creșterii vânzărilor Kia în 2018 provine din creșterea cu 42.5% a vânzărilor gamei în continuă dezvoltare a automobilelor hibride și electrice. Vânzările modelelor Niro Hybrid și Niro Plug-in Hybrid au crescut cu 37.9%, ajungând la 34.036 unități vândute față de anul trecut, în timp ce Soul EV se bucură de cele mai mari vânzări înregistrate vreodată, cu 4.936 unități vândute (+29.3%).

În total, Kia a vândut 43.099 unități electrice (hibride sau complet electrice) până în acest moment al anului în curs, incluzând modelele Optima Plug-in-Hybrid sedan și Sportswagon și noul Sportage 2.0 ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid. Automobilele cu sisteme de propulsie avansată adună acum 11.2% din vânzările Kia în Europa.

Crossover-ul electric Kia e-Niro va fi comercializat în Europa până la sfârșitul anului 2018, oferind cu o singură încărcare o autonomie de 485 Km în ciclu combinat sau 615 Km în ciclu urban, cu zero emisii.

Citește și

Lasă un comentariu