Acasă Auto Mai rarisim decât un Bugatti este un Bugatti pe circuit. Dar iată-l!

Mai rarisim decât un Bugatti este un Bugatti pe circuit. Dar iată-l!

de Știrbu
0 comentarii

Bugatti Chiron Pur Sport exprimă, prin numele, un hyper-GT cu puternice înclinații sportive. Atât de puternice, că a ajuns chiar și pe circuit.

Când ne uităm la Chiron vedem un grand tourer extraordinar, cu un preț pe măsură. Unii văd în el o investiție. Ce nu prea vede lumea în Bugatti Chiron este o mașină de circuit.

Dorința francezilor a fost de a oferi lumii o mașină care să îmbine în mod unic conceptele de putere, lux și viteză. Și asta a reușit. Acum vrea, prin Chiron Pur Sport, să arate că cel mai nou produs al lor este pregătit să alerge și pe asfalt de circuit.

Astfel, Chiron Pur Sport se diferențiază de celelalte versiuni prin modificările pe care le-a suferit în direcția agilității. Mașina este cu 50 de kilograme mai ușoară, este optimizată aerodinamic (are un eleron fix), iar transmisia i-a fost adaptată în așa fel încât să ofere mai multă elasticitate; cu 40% mai multă, spune Bugatti.

În plus, motorul W16 quad-turbo cu 1.500 cai-putere și 1.600 de Newtoni-metru se turează acum până la 6.900 rpm, cu 200 rpm mai mult decât în oricare altă versiune a modelului. S-a luat în considerare tot ce s-a putut lua în considerare pentru a-l face pe Chiron Pur Sport mai agil, însă fără a-i altera imaginea de hyper-GT: suspensia este mai fermă, unghiul de cădere al roților a primit valori mai mici, iar amortizarea adaptivă a fost reglată pentru a favoriza performanța. Chiron Pur Sport este încălțat cu Michelin Sport Cup 2 R (205/30 R20 pe față și 355/25 R21 pe spate, dacă erai curios de dimensiuni), un set dezvoltat pentru acest model, care să livreze „aderență remarcabilă chiar și pe virajele de viteză”.

Sigur, toate aceste îmbunătățiri vin și cu sacrificii. Spre exemplu, trepte mai scurte înseamnă viteză mai mică, așa că Chiron Pur Sport nu poate să prindă decât 350 km/h.

Și pentru că o mașină agilă își demonstrează cel mai bine atributele pe circuit, Bugatti Chiron Pur Sport a ajuns pe Bilster Berg, unde și-a încordat mușchii pe cele 19 viraje ale circuitului de 4,2 kilometri lungime.

Impresiile de după această sesiune sunt, conform șefului departamentului de dezvoltare a șasiului Jachin Schwalbe, cât se poate de bune: „Chiar și pentru inginerii noștri care sunt familiarizați cu Chiron, acesta (n. red. Pur Sport) este atât de distractiv încât nu vor să mai coboare din mașină. Chiron Pur Sport te face un șofer mai bun.”

Nu s-a vorbit despre timpi de ciruit, nu s-au dat alte detalii de telemetrie, însă cumva îl credem pe Jachin: să poți să ieși din viraje în derapaj pe patru roți, împins de 1.500 de cai-putere, probabil că se simte bine. Da, ai citit bine: ESC-ul lui Chiron Pur Sport te lasă, în modul Sport+, să faci și drifturi chiar. O fie el Bugatti, dar până la urmă tot o mașină e, nu? Una care e fabricată în 60 de exemplare și care costă 3 milioane de euro, dar tot o mașină.

Această sesiune a fost doar începutul: Bugatti are în plan să-l ducă pe Chiron Pur Sport pe Nürburgring Nordschleife. Au intenții serioase francezii…

Citește și

Lasă un comentariu