Acasă Auto Audi prezintă noile Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback. Autonomie de 520 km

Audi prezintă noile Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback. Autonomie de 520 km

de Știrbu
0 comentarii

Duetul compact Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback se prezintă cu design futurist, HUD cu realitate augmentată și motoare cu până la 300 CP.

Audi își completează gama de electrice cu două noi oferte, Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback, care sunt așteptate în segmentul SUV-urilor compacte de către rivalii săi de seamă, Mercedes-Benz EQC și BMW iX3.

Noul Q4 e-tron Sportback și-a păstrat multe din liniile prezentate pe conceptul din 2020, iar cifrele rămân și ele loiale celor de pe concept. Q4 e-tron are 4,59 metri lungime (din care 2,76 metri sunt ampatamentul) și 1,86 metri lățime, spune Audi. Interiorul poate găzdui până la cinci pasageri, compartimentele de depozitare din habitaclu însumează 25 de litri, iar portbagajul are 520 de litri (535 pentru Sportback).

În cazul în care îți doreai o mașină care să vină cu mai multe semnături luminoase (patru, să zicem) atunci Audi Q4 e-tron este fix mașina pe care o cauți. Altfel, exteriorul vine în echipările Basic, Advanced și S-Line și primește jante cu dimensiuni cuprinse între 19 și 21 de inch.

La interior, Q4 e-tron încântă cu un ecran central tactil de 11,6 inch (cel mai generos oferit până acum de Audi; cel standard are 10,1 inch), iar în spatele volanului cu două brațe stă instrumentarul de bord digital (de 10,25 inch sau 12,3 inch, în funcție de echipare).

Vedeta tehnologică din habitaclul lui Q4 e-tron este HUD-ul cu realitate augmentată, care proiectează informații în două planuri: cel apropiat este la 3 metri în fața șoferului, iar celălalt, care va afișa cel mai probabil indicațiile navigației, la 10 metri distanță. Și pentru că vorbim de un brand premium în anul 2021, tapițeria este oferită și în combinații de piele cu material produs din plastic reciclat.

Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback sunt oferite în trei versiuni de motorizare: 35, 40 și 50. Primele două dispun de doar un motor electric, pe puntea spate, cu 170, respectiv 204 cai-putere, în timp ce Q4 50 e-tron are două motoare (și tracțiune integrală) și 299 de cai-putere. Audi a oferit și cifre de performanță pentru 50 e-tron: 0-100 km/h în 6,2 secunde și viteză maximă (limitată electronic) de 180 km/h.

Propulsoarele sunt alimentate de baterii de 52 kWh și 77 kWh — valori nete — care se încarcă la viteze de până la 125 kW. În condiții optime, asta înseamnă că în doar 10 minute îți poți recupera 130 de kilometri de autonomie. Altfel, autonomia maximă promisă de Audi Q4 e-tron este de 520 de kilometri.

Pe lista de echipamente se găsesc, printre altele, o suspensie sport (cu gardă la sol mai joasă cu 15 milimetri), direcția progresivă, suspensia adaptivă, sistem de camere video la 360 de grade, pilotul automat adaptiv.

La debut, Audi Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback vor fi oferite doar în versiune Edition One, care vine cu dotări standard generoase și cu preț pe măsură. Pe acestea le vom afla ulterior.

Citește și

Lasă un comentariu