Acasă Auto Audi RS3 primește multe muchii, 400 CP și un mod de drift

Audi RS3 primește multe muchii, 400 CP și un mod de drift

de Știrbu
0 comentarii

Reprezentantul compact al performanței de la Audi este animat de un TFSI de 2,5 litri și sprintează 0-100 km/h în 3,8 secunde.

Inevitabil, trebuia să se întâmple și asta: actualul Audi A3 primește versiune RS, care nu doar că se îmbracă cel mai îndrăzneț dintre toate Audi-urile A3, dar vine și cu suficient mușchi încât să echivaleze, în termeni de performanță, această înfățișare.

Frumusețea este în ochii privitorului, desigur. Dar dacă mi-ai spune că acesta este cel mai frumos model de performanță din clasa compactă, eu aș fi de acord cu tine. Și nu doar cel mai frumos, ci și cel mai rapid.

0-100 km/h se întâmplă în 3,8 secunde. Audi RS3 este cu 0,1 secunde mai rapid decât rivalul său de la Mercedes-AMG, A 45. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, însă dacă bifezi pachetul opțional RS Dynamic, poți urca limitarea până la 290 km/h chiar.

Resursele noului RS3 provin de la motorizarea TFSI de 2,5 litri (popularul cinci-în-linie de la Audi), care aici produce 400 CP și 500 Nm. Puterea ajunge la toate roțile, prin sistemul de tracțiune integrală quattro și prin transmisia automată cu 7 trepte S-tronic, care a primit noi setări, spune Audi.

Modificări a primit și trenul de rulare. În dotare standard, Audi RS3 vine cu un agregat double-wishbone pe puntea față și un multi-link pe spate, ambele fiind optimizate pentru a putea stoarce cât mai multă performanță posibil. RS3 stă cu 25 mm mai jos decât un A3 obișnuit și cu 10 mm mai jos decât un S3, iar ambele punți au unghi de cădere negativ, pentru un plus de precizie. Aici contribuie și direcția cu demultiplicare progresivă. Opțional, RS3 poate fi echipat cu o suspensie adaptivă, a cărei amortizare se modifică în funcție de modul de rulare ales.

O noutate importantă în cazul lui RS3 este puntea spate, care a primit un diferențial electronic, care vine cu torque vectoring variabil independent pe fiecare roată. Astfel, oricare dintre roțile din spate poate primi 100% din resursele care ajung pe puntea spate. Noul RS3 primește, odată cu acest nou ansamblu electronic, și o funcție nouă, RS Torque Rear, dedicată iubitorilor de drift.

Interiorul este așa cum te-ai aștepta să-l vezi într-un vârf-de-gamă al unui model premium: piele și Alcantara unde trebuie, cusături contrastante, ecran multimedia central de 10,1 inch cu cel mai bun sistem de infotainment de la Audi de până acum, instrumentar de bord digital cu diagonală de 12,3 inch, volan teșit etc.

RS3 este disponibil în două versiuni de caroserie: hatchback și sedan. Prețurile, în Germania, pornesc de la circa 60.000 €.

Citește și

Lasă un comentariu