Acasă Auto Bentley a produs mașina cu numărul 200.000. Este un Bentayga

Bentley a produs mașina cu numărul 200.000. Este un Bentayga

de Știrbu
0 comentarii

Producătorul de mașini de lux din Crewe a sărbătorit, la 102 ani de la înființare, asamblarea mașinii cu numărul 200.000.

În cazul în care te întrebai câte mașini a produs Bentley în istoria sa, răspunsul este acum un număr rotund: 200.000 de unități. Cifra aniversară a fost atinsă de curând, cu un Bentley Bentayga Hybrid comandat de un client chinez. Pentru a marca în mod corespunzător momentul, Bentley a scos de la păstrare cel mai vechi model al său, EXP2, pe care l-a așezat lângă vedeta actuală a gamei, Bentayga.

Probabilitatea ca unitatea aniversară să fie un Bentayga era destul de mare, având în vedere că SUV-ul mărcii se duelează în vânzări cu bestseller-ul Bentley din toate timpurile: Continental GT. Grand tourer-ul din Crewe constituie circa 40% din totalul vânzărilor Bentley: s-a vândut în circa 80.000 de unități. Însă având în vedere că Bentayga s-a produs în doar cinci ani în 25.000 de unități, s-ar putea ca în viitor titlul de bestseller absolut să fie adjudecat de primul SUV Bentley.

Reînvierea Bentley ca brand s-a produs în 2003 — când a debutat Continental GT —, până atunci marca britanică producând circa 44.000 de mașini. Practic, 75% din producția totală Bentley s-a întâmplat în ultimii 18 ani. Recent, Bentley a aniversat și producția exemplarului Flying Spur cu numărul 40.000. Cum este viața în Flying Spur puteți afla citind testul nostru.

Citește și

Lasă un comentariu