Acasă Știri BMW aniversează 25 de ani de imprimare 3D

BMW aniversează 25 de ani de imprimare 3D

de Bogdan Mirică
0 comentarii

BMW sărbătoreşte 25 de ani de la introducerea producţiei aditive în companie. Metodele de producţie aditivă, care au devenit mult mai cunoscute sub termenul comun “imprimare 3D”, sunt printre principalele metode de producţie ale viitorului.

Încă din 1990, Centrul de Tehnologii Rapide al BMW Group a comandat dezvoltarea primelor facilităţi şi, cu începere din 1991, primele componente-prototip au fost produse intern pe propria maşină de stereolitografie a companiei.

În prezent, metodele de producţie aditivă sunt utilizate cel mai des în domenii care deseori necesită loturi mici de componente personalizate şi, uneori, foarte complexe, precum producţia de unelte, de piese de schimb, resurse de exploatare, predezvoltarea, validarea şi testarea automobilelor ori prototipuri şi show cars.

O punct de atracţie special pentru tehnologii îl reprezintă automobilele complet noi, precum modelele BMW i, care nu au predecesori în gama de modele. Astfel, prototipurile iniţiale trebuie produse complet cu metode aditive pentru a putea produce rapid modele la scara.

Citește și

Lasă un comentariu