Acasă Auto BMW M3 și M4, disponibile și cu tracțiune integrală M xDrive

BMW M3 și M4, disponibile și cu tracțiune integrală M xDrive

de Știrbu
0 comentarii

Pentru prima dată în cei 35 de ani, BMW M3 (și omologul coupe M4) primește tracțiune integrală, pentru extra performanță.

BMW a anunțat astăzi debutul în gama M3/M4 unor două noi oferte, care marchează totodată o premieră în istoria modelului: tracțiunea integrală. M xDrive va fi disponibil doar pe cele mai puternice versiuni de motorizare: M3 Competition și M4 Competition.

Versiunile Competition dispun de 510 CP și 650 Nm proveniți de la un motor cu șase cilindri în linie, de 3 litri, capabil să propulseze mașinile de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Cu tracțiunea integrală M xDrive, accelerația este cu atât mai eficientă: 0-100 km/h în 3,5 secunde — în ciuda celor 50 de kilograme pe care le adaugă tracțiunea integrală masei totale. M3 Competition cântărește 1.730 de kilograme; M4 este cu 5 kilograme mai ușor.

Însă beneficiile mai importante sunt, spune BMW, cele de dinamică. Sistemul de transmisie aduce câteva modificări trenului de rulare și direcției, pe lângă — evident — aderența îmbunătățită. Așa cum am învățat încă de la actualul BMW M5, model pe care a debutat sistemul M xDrive, utilizatorii au posibilitatea de a folosi mașina și ca 2WD (doar cu punte spate motrică).

BMW nu a publicat încă prețurile pentru versiunile cu tracțiune integrală ale lui M3 Competition și M4 Competition, însă a anunțat că vor debuta comercial în luna iulie.

Citește și

Lasă un comentariu