Acasă Auto A6 e-tron Concept ne pregătește pentru următoarea electrică de la Audi

A6 e-tron Concept ne pregătește pentru următoarea electrică de la Audi

de Știrbu
0 comentarii

Sedanul electric A6 este al treilea model dezvoltat pe platforma PPE, pe care Audi o împarte cu Porsche. Va intra în producție în 2023.

Dacă e să fi învățat până acum ceva de la Audi, este că tot ce prezintă ei drept concept va intra în versiunea de serie fără modificări majore. Am văzut asta la e-tron GT, la Q4 e-tron și, cel mai probabil, vom vedea asta și la A6 e-tron Concept.

A6 e-tron va împărți platforma electrică PPE cu Porsche Taycan, e-tron GT și, ulterior, cu versiunea electrică a lui Porsche Macan, pe care îl vom vedea la anul. Un A6 e-tron în formă de SUV este, de asemenea, în plan. Prin natura sa modulară, platforma PPE poate crea aplicații în segmentele B, C și D.

Platforma PPE are arhitectură la 800 V, ceea ce se traduce, pentru utilizator, în capacitate mare de încărcare. A6 e-tron Concept primește curent la surse de până la 270 kW, ceea ce înseamnă că recuperarea intervalului 5-80% a bateriei este efectuată în circa 25 de minute. 10 minute de încărcare la flux maxim recuperează 300 de kilometri de autonomie.

Bateria lui A6 e-tron Concept are capacitate de 100 kWh, ceea ce-i conferă sedanului o autonomie de peste 700 de kilometri. La aceasta contribuie, în parte, și coeficientul de frecare, de doar 0.22 Cd.

Conceptul are un sistem de propulsie dual, cu câte un motor pe fiecare punte, puterea însumată fiind de 475 CP și 800 Nm. În versiune de top RS — care va avea, probabil, undeva la 600 CP — A6 e-tron va sprinta 0-100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Gama de motorizări va fi completată ulterior și cu versiuni cu un singur motor, mai accesibile ca preț și cu autonomii îndestulătoare.

Citește și

Lasă un comentariu