Acasă Auto BMW Seria 4 Gran Coupe: mai mare, mai spațios, mai vertical în grilă

BMW Seria 4 Gran Coupe: mai mare, mai spațios, mai vertical în grilă

de Știrbu
0 comentarii

BMW a prezentat noul coupe cu patru uși, Seria 4 Gran Coupe, care primește semnături stilistice similare cu cele ale fraților din gamă, dar oferă mai mult spațiu.

Imediat ce ne-a arătat X3 și X4, care au fost împrospătate cu un facelift, BMW ne ține în priză cu încă un model nou în gamă: Seria 4 Gran Coupe. 

Așa cum era de așteptat, grila verticală își face apariția și pe noua generație a coupeului cu patru uși, înscriindu-se astfel în limbajul de design al modelelor lifestyle din gama producătorului. A doua generație va primi și o versiune M dedicată — M4 Gran Coupe, practic — despre care vom auzi mai multe până la debutul comercial al noului BMW Seria 4 GC, programat pentru noiembrie 2021. 

Până atunci, aflăm despre Seria 4 Gran Coupe că este mai lung, mai lat și mai înalt decât înainte. Acum are 4,78 metri lungime (+14,3 cm), 1.85 metri lățime (+2,7 cm) și 1,44 metri înălțime (+5,3 cm). Din cei 14,3 centimetri câștigați în lungime, 4,6 centimetri sunt incluși în ampatament; asta înseamnă, de regulă, că mașina dispune de mai mult spațiu pentru pasagerii din spate. Și spațiul de depozitare a crescut: portbagajul oferă acum 470 de litri. Poate fi extins la 1.290 de litri prin rabatarea banchetei (care are configurație 40:20:40).

Creșterea în dimensiuni a lui 4 Gran Coupe — apropo: și ecartamentul a crescut, cu 5 cm pe față și cu 2,9 cm pe spate — a fost făcută îmbunătățind coeficientul aerodinamic, de la 0,28 Cd la 0,26 Cd.  

Sub capotă, Seria 4 Gran Coupe primește patru motorizări diferite. Singura ofertă diesel este 420d: un patru-în-linie de 2 litri, cu 190 CP. Versiunea diesel poate fi configurată și cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Cei care preferă motorizări pe benzină au de ales între 420i (184 CP), 430i (245 CP) și M440i xDrive (374 CP), cea din urmă fiind și singura cu șase cilindri din gama de oferte actuală a modelului. Toate motorizările primesc tehnologie micro-hibrid la 48 V și transmisie automată cu opt trepte Steptronic; M440i xDrive vine în standard cu Steptronic Sport. 

Citește și

Lasă un comentariu