Acasă Auto BMW X3 și X4 primesc facelift subtil la exterior, noutăți la interior

BMW X3 și X4 primesc facelift subtil la exterior, noutăți la interior

de Știrbu
0 comentarii

În plus, versiunile de performanță M Competition primesc extra cuplu.

Avea nevoie X3 de o grilă mai mare și, în același timp, de faruri un pic mai mici. Asta e greu de spus. Relevant este însă că SUV-ul de clasă medie de la BMW a primit, printre altele, și aceste două modificări, cu ocazia reîmprospătării obligatorii de la jumătatea ciclului de producție. În cazul în care diferențele față de versiunea pre-facelift sunt prea mici ca să le distingi, aruncă un ochi la bara din față, care a căpătat un design angular, cu muchii și decupaje drepte. Și în partea din spate X3 și X4 au primit mici retușuri, însă aici trebuie să ne crezi pe cuvânt. 

La interior, X3 primește ecranul central de 10,25 inch ca dotare standard (cel de 12,3 inch este opțional), alături de climatizarea pe trei zone. Tot pe lista de echipamente standard găsești scaunele sport îmbrăcate în Sensatec (piele artificială). Tunelul median a fost retușat, iar ornamentele fantelor de ventilație sunt acum galvanizate, „pentru eleganță sporită”. La capitolul tehnologie, o noutate este Driving Assistant Professional, disponibil opțional doar pe M40i și M40d, atât pentru X3 cât și pentru X4. În versiune Professional, Driving Assistant este mai inteligent decât versiunea standard. O altă dotare opțională care debutează pe X3 și X4 odată cu faceliftul este BMW Drive Recorder, un dashcam instalat de producător. 

Toate motorizările oferite pe X3 și X4 au tehnologie micro-hibrid la 48 V, excepție făcând, evident, hibridul plug-in xDrive30e. Sistemul de tracțiune integrală xDrive este și el oferit în dotare standard, alături de transmisia automată cu opt trepte. 

Sub capotă, X3 și X4 găzduiesc, după caz, una dintre cele trei motorizări diesel (xDrive20d cu 190 CP, xDrive30d cu 286 CP și M40d cu 340 CP) sau una dintre cele trei motorizări pe benzină (xDrive20i cu 184 CP, xDrive30i cu 245 CP și M40i cu 360 CP). Dacă vrei și mai multă putere, X3 M Competition și X4 M Competition îți stau la dispoziție cu 510 CP și 650 Nm — cu 50 Nm mai mult decât înainte de facelift. 

X3 și X4 (împreună cu versiunile M Competition) vor debuta comercial în această vară. 

Citește și

Lasă un comentariu