Acasă 4x4Wheels Ghid de achiziție: Rabla 2021. SUV-uri și crossovere „Made in România”

Ghid de achiziție: Rabla 2021. SUV-uri și crossovere „Made in România”

de Daniel Popescu
0 comentarii

Dacia Duster, Dacia Sandero Stepway, Ford Puma și Ford Ecosport sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție dacă vrei să cumperi, prin programul Rabla 2021, un SUV sau un crossover produs în România.

Programul Rabla continuă în România și în anul 2021, o ocazie potrivită pentru tine dacă ai o mașină veche pe care vrei să o casezi și ești interesat să cumperi o mașină nouă.

Pe lângă primele de casare și bonusurile oferite de stat, cei mai mulți producători au „plusat” și în acest an printr-o serie de promoții. Chiar dacă se adresează doar anumitor versiuni ale unui model, aceste promoții au avantajul că îți permit să cumperi o mașină nouă la un preț cu câteva sute de euro mai mic decât cel standard prin Rabla 2021.

Dacă ești în căutarea unui SUV sau a unui crossover produs în România, opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt destul de variate, mai ales că provin de la doi constructori.

Dacia Duster: SUV-ul „tradițional” al României

Versiunea de bază a lui Duster (motor pe benzină TCe de un litru și 90 de cai putere, echipare Essential) are un preț de listă de 14.050 de euro. Totuși, această versiune este disponibilă la promoție pentru 12.250 de euro, preț obținut prin scăderea primei de casare (7.500 lei), dar și a unei reduceri comerciale de 270 de euro acordată de Renault Commercial Roumanie.

O ofertă și mai bună există însă pentru seria limitată Avantaj Eco-G 100 cu motor pe benzină TCe Eco de 100 de cai putere și sistem GPL. Această versiune este disponibilă la promoție pentru 12.990 de euro, preț care a fost obținut prin scăderea primei de casare de 7.500 de lei și a ecobonusului de 1.500 lei pentru mașini cu sistem GPL, la care s-au adăugat o reducere de 724 de euro acordată de Renault Commercial Roumanie și o reducere de 300 de euro aferentă campaniei promoționale Dacia Finance. Printre dotările incluse în această serie limitată se numără jante de aliaj de 16 inch, sistem multimedia și aer condiționat.

Evident, și celelalte versiuni ale lui Duster pot fi cumpărate prin programul Rabla, însă în acest caz nu se aplică și reducerile suplimentare oferite de producător.

Aici puteți citi impresiile noastre în urma testului cu Dacia Duster (GPL TCE 100)

Dacia Sandero Stepway: doar 10.000 de euro

Dacia are câteva promoții active și pentru Sandero Stepway, versiunea cu mai mult „nerv” a modelului subcompact Sandero. În acest caz, prețurile promoționale încep de la 10.364 de euro pentru varianta cu motorul pe benzină TCe de 100 de cai putere și sistem GPL cu echiparea Essential. Aceasta include, printre altele, aer condiționat cu reglare manuală, Cruise Control, proiectoare de ceață, Media Control sau jante de 16 inch. Pentru a ajunge la acest preț, Dacia oferă o reducere comercială de 100 de euro prin Renault Commercial Roumanie și una de 350 de euro prin Dacia Finance.

Producătorul are însă promoții interesante și pentru cei care vor un Sandero Stepway cu cutie de viteze CVT alături de motorul pe benzină TCe de 90 de cai putere, caz în care există o reducere de 350 de euro prin Dacia Finance. Astfel, împreună cu echiparea Essential, această versiune costă 11.570 de euro, în timp ce echiparea Comfort este disponibilă pentru 12.470 de euro și include, printre altele, aer condiționat cu reglare automată, volan îmbrăcat în piele reglabil pe înălțime și adâncime, oglinzi retrovizoare electrice, scaun șofer reglabil pe înălțime sau senzori de parcare.

Test cu noua Dacia Sandero: O mașină bună!

Ford Puma: reduceri consistente de preț

Între timp, Ford a pregătit de asemenea o serie de oferte speciale. De exemplu, Ford Puma are un preț standard de pornire de 21.050 de euro, însă acesta coboară la 15.250 de euro în cadrul unei promoții ce include Rabla.

Prețul este valabil pentru versiunea de bază Titanium cu motor EcoBoost de un litru și 125 de cai putere și sistem mild-hybrid. Pe lista dotărilor figurează aer condiționat, faruri cu tehnologie LED, sistem multimedia cu navigație, scaune față cu suport lombar, jante aliaj de 17 inch sau senzori de parcare spate.

Test cu Ford Puma: Cum arată un city break în Oltenia?

Ford Ecosport: ușor mai accesibil

Pe lângă Puma, și celălalt model Ford produs în România beneficiază de o promoție în cadrul programului Rabla. În versiunea de bază Titanium cu motor EcoBoost de 125 de cai putere, dar fără sistem mild-hybrid, Ecosport poate fi achiziționat pentru 14.400 de euro, comparativ cu prețul de listă de 19.800 de euro. În cadrul acestei versiuni sunt disponibile dotări precum aer condiționat automat, jante de aliaj de 17 inch, tapițerie parțial din piele, pilot automat cu limitator de viteză sau sistem de asistență pentru evitarea coliziunilor.

Celelalte versiuni Puma și Ecosport sunt de asemenea disponibile prin Rabla, însă fără promoții suplimentare oferite de constructorul american cu uzină la Craiova.

Testul nostru cu Ford Ecosport.

Prime de casare prin Rabla 2021

Statul român oferă o primă de 7.500 de lei pentru casarea unei mașini vechi, cu 1.000 de lei în plus comparativ cu 2020, însă este obligatoriu ca noua mașină achiziționată să aibă emisii de cel mult 140 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. La această primă se pot adăuga și două ecobonusuri: 3.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini hibride fără încărcare la priză și 1.500 de lei pentru cumpărarea unei mașini cu sistem GPL.

Text publicat în revista 4x4Wheels numărul 30.

Citește și

Lasă un comentariu