Acasă Știri Faceți cunoștință cu noul Kia Sportage

Faceți cunoștință cu noul Kia Sportage

de Tudor Rus
0 comentarii

Kia „fură” meserie de la Hyundai pentru designul noului Sportage și rezultatul este cel puțin interesant – la exterior dar și la interior.

N-avem de gând să vă bombardăm cu date tehnice pentru simplul motiv că nu le avem momentan. Kia a ales să dezvăluie doar câteva imagini și informații legate de aspectul noului Sportage, despre care aflăm că va avea o versiune dedicată pentru piața din Europa, programată pentru debut în luna septembrie.

Influențele stilistice ale noului Sportage au venit de la electrica EV6 (vezi forma stopurilor) dar și de la fratele mai mare Sorento. Kia promite materiale și finisaje de calitate la interior, din nou, fără a da detalii concrete despre tipul acestora.

Cel mai probabil vom avea de-a face cu aluminiu, piele și plastic negru lucios, mai ales pentru echipările de top.

La interior, piesa de rezistență va fi un ecran curbat care reunește instrumentarul de bord digital și interfața sistemului multimedia.

Din ce se observă în imaginile de presă, noul Sportage păstrează butoane fizice pe volan și pentru sistemul de climatizare, încălzirea în volan și încălzirea/ventilarea scaunelor din față. Selectorul transmisiei ia forma unui joystick rotativ.

Apropo de echipări, noul Sportage va primi o versiune specială X-Line, cu elemente de caroserie ușor modificate și mai multe posibilități de personalizare la interior.

Așa cum spuneam inițial, Kia nu oferă informații tehnice pentru noul Sportage. În schimb, este foarte probabil ca gama de motoare și transmisii să fie preluată de la Hyundai Tucson.

Citește și

Lasă un comentariu