Acasă Mașini noi Noul Toyota Land Cruiser debutează cu două motoare V6 și până la 415 CP

Noul Toyota Land Cruiser debutează cu două motoare V6 și până la 415 CP

de Tudor Rus
0 comentarii

Nu se întâmplă foarte des ca Toyota să schimbe masiv designul lui Land Cruiser. Dar când totuși o face, modificările sunt imposibil de ignorat. Mai ales în cazul unei generații complet noi, cum este Land Cruiser Series 300.

Apropo de „nou”, Toyota spune că Land Cruiser 300 primește motoare noi, transmisii noi și o platformă nouă: GA-F. Tot de la Toyota aflăm că GA-F – derivată din arhitectura TNGA (Toyota New Global Architecture) – oferă mai multă rigiditate față de modelul precedent. Simultan, aceasta permite și implementarea de noi soluții pentru reducerea masei totale și îmbunătățirea siguranței.

Noul Land Cruiser este cu 200 kg mai ușor decât generația anterioară, o scădere în greutate impresionantă.

Sistemul de suspensie – nou și el, bineînțeles – a fost testat în cele mai grele condiții posibile, la Raliul Dakar. Scopul? Dezvoltarea unui SUV capabil pe drumuri publice și în off-road dar în același timp ușor de condus și controlat în ambele scenarii. Land Cruiser 300 va avea un unghi de degajare de până la 26,5 grade (în funcție de versiune) și un unghi de atac de 32 de grade. Garda de sol va fi de 230 mm.

În zona de motoare, Toyota propune două agregate, ambele twin-turbo. Primul este un benzinar V6 de 3,5 litri cu 415 CP și 650 Nm. Al doilea este un diesel, tot V6, cu 309 CP și 700 Nm. Indiferent de motorizare, singura transmisie disponibilă este o unitate automată cu 10 trepte. Excepție fac anumite piețe, nespecificate încă, unde Land Cruiser 300 va fi oferit cu un V6 aspirat natural și o transmisie automată cu 6 trepte.

Schimbările sunt mai mult decât evidente și în habitaclu. Bordul este dominat acum de un ecran tactil standard de 9 inch sau de unul de 12,3 inch, disponibil opțional. Sistemul multimedia oferă compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto. Aici se adaugă și cea mai nouă versiune a pachetului Toyota Safety Sense și sistemul Multi-Terrain Monitor. În esență, Multi-Terrain Monitor folosește o cameră video care oferă celui de la volan imagini cu tot ce se petrece sub mașină.

Europa de Vest și Statele Unite nu vor primi noua generație Land Cruiser. În schimb, primele două piețe confirmate pentru Land Cruiser 300 Series sunt Orientul Mijlociu și Rusia.

Vom reveni cu mai multe detalii, inclusiv legate de disponibilitatea noului Land Cruiser în România.

Citește și

Lasă un comentariu